1. ankara atatürk bulvarında -olgunlara yakın- vardı eskiden çok giderdim kelepir kitaplarına dadanmıştım. sonra orası kapandı dosta daha sık gider olduk.

    istanbulda da kadıköy ve beşiktaşta var.

    kadıköydeki bir içim su! çok büyük ve ferah rahat rahat gezebiliyorsunuz. kitaplar çok iyi gruplandırılmış aradığınızı da kolaylıkla bulabilirsiniz. içerisinde bir köşesinde kahve dünyası var arada kahve kokusu gelir burnunuza daha bir hoş olur...
    zaman zaman kelepir kitap çıkarıyorlar iyi şeyler olabiliyor. yanarım yanarım hakan bıçakçının kitapları 2 lirayken almadığıma yanarım...

    beşiktaştaki de küçük ama düzenli bir kitabevidir. yeri tam merkezde bu yuzden tam da her geçişte uğramalık. ama yanındaki kafka cafe pizzacıya döndüğünden beri kitapçıya ağır bir pizza kokusu hakim bu dolaşırken insanı çok rahatsız ediyor. yazık ettiler.
  2. ...derken nazarım değdi.
    beşiktaştaki pizzacıya esir olmuştu şimdi kadıköydeki de kahve dünyası tarafından zaptedilmiş durumda.
    kitabevinin yarısını kaplamış. ara da açık değil. kitaplıklarla adeta duvar örülmüş. normalden daha az kitap vardı dün gittiğimde. raflar çok düzenli ve özenli yerleştirilmemişti. ortalıkta çok kelepir kitap vardı. son anda elde kalanlardan ne kadarını satarsak kardır gibi bir hava hakim. bu yüzden açıkçası kapanacağını düşündüm.

    sorunca kapanmayacağını sadece küçüldüğünü öğrendim. çalışanlarla bu konuda sohbet etme fırsatım oldu hepsi kahvecinin işgalinden oldukça rahatsız.

    özellike tübitak yayınlarının önceki yıllarda yayınladığı kitaplar çok çok ucuz. (kitapların etiketleri genel olarak ytl ve milyon cinsinden yazılmış)

    kadıköyde kitapçılar azalmaya giderken alkımın da küçülmesi biraz canımı sıktı. allah imgeyi korusun!