1. işte o taşın adı insandır.^:swh^
  2. gözlemlenemez deney.
    kuz
  3. paradokstur...

    allah, işi gücü bırakıp, kaldıramayacağı bir taş niye yaratsın?
    daha düzgün ifade edersem, yaratan varlık sınırsız yetilere sahipse, neden ve nasıl, sınırlarını aşan, kontrolü dışında bir şey yaratır?

    işte bunlar hep kitap, film, kültür fizik...
  4. ilahi dinlerin sunduğu tanrı tanımına göre paradokstur.

    fakat tanrı dediğimiz kavram çok farklı şekillerde tanımlanabilir, tanımlanmıştır da. örneğin, aristo'nun tanrısı kaldıramayacağı pek çok taş yaratmıştır.
  5. kaldıramayacağı taş diye bi kavram yoktur. öyle bi kavram olmadığı için de soru baştan sona yanlış oluyo. üstte de açık bi şekilde belirtilmiş. çok basit gelebilir ama böyle diye düşünüyorum.
  6. cevabını düşünmenin kişiye hiçbir şey kazandırmayacağı soru. tabii kafa bulanıklığını kazanım olarak görüyorsanız o başka.
  7. lise son zamanı bakırköy final dergisi dershanelerinde felsefe dersinde en önde bir bacım oturuyordu. o zamana kadar da deizm falan çok duymamıştım ama etrafta yavaş yavaş bir deist kitlesi oluştuğunu duymuştum. her neyse ders normal işleyişinde devam ederken kız bir anda konuyla ilgili olarak ben deistim diye sınıfın ortasında dellenmeye başladı. sanırım o zamanlar için yükselen bir trenddi ve deist olan popüler oluyordu.

    sonra sınıf içinde bir tartışma falan derken benim hem liseden sınıf arkadaşım hem de dershanede sınıf arkadaşım kıllı şahıs( kendisi biraz recep ivediği anımsatır) herkesi susturup deizmi çürüteceğim beni dinleyin diye bağırdı.

    bak şimdi sen yaratıcının varlığını kabul ediyorsun ama dinlere inanmıyor musun dedi. sana o zaman bir sorum var diye ekledi. sen hiç yaptığın pastayı dokunmadan bırakır mısın? tabii ki hayır. onu yersin dedi.bu arkadaşım bu sene gazi hukuk'tan mezun olacak. adalet sistemine kesinlikle çok büyük katkıları olacaktır.

    o günden itibaren yaratıcı üzerinden hiç bir tartışmaya dahil olmayacağıma dair kendime söz verdim.
  8. napçan diye sorduran sorudur. hayır ben de sorguluyorumda kaldırırsa napçan kaldıramazsa napçan birader siktiret al çayını iç.
    dipnot:yaratamaz kanka
  9. bu platformun da ekşiden çok farklı olmayacağının ön sezisini hissetmeme sebebiyet veren soru eki kullanılmadan sorulmuş soru.
  10. manasiz ve sacma bir soru. safsata