1. benim için maalesef "ich möchte andere lander besuchen"den öteye gidemeyen dildir.
  2. bolca ilgi ister ve bıktırır , lakin öğrenmek bir düzey de olsa kariyer açısından önemli. bazı insanlar bu dile aşık olabilirken bazıları nefret dolu olabiliyor. çoğu lisede 2. yabancı dil olarak görünülen dil.
  3. ingilizceden sonra gramerinde biraz zorlanmis olsam da konusmasi her zaman cok keyifli olmus bir dildir benim icin. kelime bilgim onlar yirmiler ile kısıtlı oldugundan "du hast" adli sarkinin sozlerini biriyle konusurmuscasina kendi kendime zaman zaman soyledigim olur.
  4. Lisede görmüştüm ama malesef hiçbir şey hatırlamıyorum. Bu sıralar duolingo ile tekrar öğrenmeye başladığım bir dil. Her gün ekranın alt köşesinde çıkan uyarı ile en az 15-20 dakikalık alıştırmalar yapıyorum. Umarım aksatmadan devam edip, biraz ilerletirim Almancamı.
  5. şu sıralar ogrenmeye calıstığım dil. hint avrupa dil ailesi üyesi olmasından dolayı ingilizce bilenler için benzer kelime gruplarını barındırabiliyor. telafuz konusunda biraz sıkıntı yasayabiliyorum, arada sırada ingilizce ye selam çakıyorum.

    pekala iyi hoş öğreniyoruz da şu kelime nedir yahu, ben nasıl bunu telafuz edecegim kraftfahrzeughaftpflichtversicherung ^:otomobil mükellefiyet sigortası^

    edit: evet otomobil mükellefiyet sigortası yaptıracağım ^:swh^
  6. cliche mod on

    abi almanca cok kaba bir dil yaa.. s

    cliche mod off
  7. bir tek bana kaba gelmeyen dil sanirim. ozellikle avusturyalilarin o tane tane konusmalarini cok begeniyorum. zaman zaman almanca listelerimi acip dinmeyi de severim. ama zor bir dildir gercekten. hayat tarzlari dillerine yansimistir. kurallidir.
  8. dil öğrenmekten çok zevk alan birini bile soğutacak olan dil. bir dil bu kadar mı gıcık olur, dinlemesi ve konuşması bu kadar mı sinir eder insanı? telaffuzu bu kadar mı küfür gibi gelir kulağa? 4 yıl boyunca aldığım eğitimden aklımda kalan sadece "ich habe keine katze"dir. umarım bir gün herhangi bir nedenden ötürü öğrenmek zorunda kalmam.
  9. tanım 1:telaffuzu becerebilenlerce konuşulduğu zaman aslında o kadar da kaba olmayan dildir.
    tanım 2: kanaatimce ilk yabancı dil olarak öğretilmesi gereken dildir.
    tanım 1 için açıklama: anadili almanca olanlar sesleri bizim gibi ağızlarının grisinden değil ucundan, dudağa yakın olan yerden çıkarırlar. o yüzden biz söyleyinde kaba olsa da onlar ince bir ses kullandıkları için olmaz. en azından ben öyle buluyorum.

    tanım 2 için açıklama: ingilizce kolay bir dil ama grameri çokbirbirinin benzeri. aynı gramer özelliğini bir çok tense'de kullanabiliyorsun.ama almanca daha karmaşık ve öğrenilmesi daha uzun sürecek bir dil olduğu halde gramerinin matematiği daha net. üstelik ilk önce almancayı öğrenen bir insan için ingilizce hiç bir şey.