• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
american honey - andrea arnold
muskogee, oklahoma'da hayatını sürdüren genç bir kız olan star (sasha lane), bir gün aralarında jake'in (shia labeouf) de bulunduğu bir grup gençle karşılaşır ve onlarla birlikte yollara düşer. kaybedecek hiçbirşeyi olmayan star onlara katılır. amerika'nın orta kesiminde uzun bir yolculuğa çıkan star, hem kendisiyle, hem de hayatla ilgili çok şey öğrenecek, aşkı keşfedecektir.


  1. american honey bir tür yol filmi olarak tanımlanabilir. hatta pek çok eleştirmen tarafından (bkz: easy rider) ile kıyaslandı. american honey ise en basit tabirle, türlü istismarlara maruz kaldığı mutsuz hayatından sıyrılmanın yolunu, yol kenarında rastlayıp bir an için imrendiği bir grup gencin ve birkaç dakikalığına flört ettiği çekici oğlanın peşinden gitmekte gören genç kadın star’ı ve onun bu gençlerle yolculuğunu konu ediniyor.

    american honey’nin tıpkı easy rider’da olduğu gibi esas özgürlüğü, hem fiziksel hem zihinsel hem duygusal boyutta sürekli hareket hâlinde olmakta bulan asi ruhlu gençlerin yolculuk hikâyesi olarak görmek mümkün. ancak tam olarak öyle değil.

    yönetmenlik kariyerinde alt sınıfların, özellikle de toplumun en alt kesiminden kadınların gündelik yaşamlarına odaklanan andrea arnold’ın dördüncü uzun metrajlı filmidir.

    american honey film içerisinde yer alan pek çok sahne ve bakış açısıyla aslında günümüz sinemasında feminist bir bakış açısıyla çekilmiş, öznesi kadın olan bir amerikan gençliği yol hikayesidir.