• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.75)
american horror story
her bir sezonu başka bir hikayeyi konu alan american horror story, ilk sezonunda lanetli bir ev üzerinden ilerleyerek, bizi bu evin zaman içindeki sakinleri ile tanıştırdı. 2. sezonda ise hikayenin odağında bir akıl hastanesi var. bu kez yıllar öncesine gidecek ve bu akılalmaz hastanede yaşananlara tanık olacağız..


  1. kadrosunu büyük oranda koruyarak her sezon farklı bir konu işliyor. şu anda beşinci sezonu olan hotel'in ilk üç bölümü yayınlanmış durumda. yani sıralarsak şimdilik durum şöyle:

    * american horror story murder house (sezon 1)
    * american horror story asylum (sezon 2)
    * american horror story coven (sezon 3)
    * american horror story freak show (sezon 4)
    * american horror story hotel (sezon 5)

    ilk iki sezonu, özellikle (şahsi kanaatimce) tabii ikinci sezonu olan asylum çok iyi. bunun yanında kadro ve oyunculuklar da harika. bir jessica lange gerçeği var mesela, kabul etmek lazım. six feet under'dan beridir hastası olduğum frances conroy var ki kendisini ikinci sezonda çok çok karizmatik bir rolde görüyoruz, az ama öz.

    lily rabe'in cazibesine kapılmadan önce şunu da belirtmem lazım: sarah paulson nasıl bu kadar başarılı ağlayabiliyor hala çözemedim. anında oluk oluk gözyaşı dökebiliyor.

    aklıma gelmişken, her sezonun jeneriği ayrı güzel; ancak ilk iki sezonunki insanı acayip geriyor. dizinin ismine yakışır jenerikler. son iki sezon daha nasıl demeli, şatafatlıydı onların yanında.
  2. ilk sezonu kötü olmayan, ikinci sezonu efsane devam eden ancak üçüncü ve dördüncü sezonları oldukça sönük ve kötü olan değişik bir yapım.

    şuan yayınlanan beşinci sezonu (hotel) önceki iki sezona göre daha iyi gitse de (bkz: jessica lange) adlı hatun kişinin olmaması çok büyük eksiklik hissettiriyor. ancak (bkz: sarah paulson) adlı ablamızın da performansıyla ortalığı ateşe verdiğini es geçmemek lazım.
  3. ilk sezonunda olduğum dizi
    açıkçası ilk bölümlerde içi boş korku hikayeleri gibi gelse de sezon ortasına doğru derinleşmeye başladı
    yine de 12 bölüm cinayet evi işlemek bana göre sıkıcı
  4. 5 sezonunu da bitirince tekrar yazmak istedim
    her sezon farklı bir temayı aynı oyuncularla işleyen, geçen sezonda farklı bir rolde gördüğünüz oyuncunun yeni rolüne adaptasyonunu hayranlıkla izlediğiniz, 2. sezonunda zirve yapmış, ama 5. sezonu sırf soundtrackleri için bile izlenesi dizi
    all hail the sisters of mercy!
    bir de jessica lange var tabii
  5. baştan sona her bölümü ayrı güzel olan dizi. ama favorim tabi ki asylum . ayrıca ortada jessica lange gibi sarah paulson gibi görmezden gelinmesi mümkün olmayan gayet hoş gerçekler de var..
  6. ilk 4 sezonunu büyük bir heyacanla takip ettim, ama şu anki sezonu takip etmiyorum. 2.sezon en iyi sezonudur ve belki de dizi tarihinin kültleri arasında yer almaya hazırdır. ilk 4 sezon oynayan jessica lange bu dizinin en önemli oyuncusudur.
  7. her sezonu ayri degerlendirilmesi gerekir. bizim korku kulturumuz ile bagdasmayan sezonlari var. bize sacma gelebilir ama amerikan seyircisi cok seviyor bu diziyi. bana gore 2. sezonu efsanedir ama amerikali arkadaslarim ilk sezona bayilmislar. son iki sezonu izlemeye firsatim olmadi ama bos bir vaktimde seriyi tekrar izlemeyi dusunuyorum. amerikan yakin tarihi hakkinda birseyler ogrenince bu dizide halihazirda bahsedildigini gormek beni sasirtiyor.

    !---- spoiler ----!

    ornek olarak 2. sezondaki akil hastanesinin ilham alindigi tesis amerikan egitim tarihinin en buyuk rezalaetlerinden birini barindiriyor. willowbrook isimli engellilere hizmet veren bir okulda gizlice yapilan bir cekim ile ortaya cikan rezaletin dizide uyarlanmasi mukemmel. sahneleri karsilastirirsaniz ne kadar gercekci oldugunu anlarsiniz. dizide gecen sahnenin videosunu bulamadim ama okulun gercek videosunu ekliyorum. rahatsizlik verebilecek goruntuler var demedi demeyin.

    !---- spoiler ----!
  8. 6. sezonu izlemeyi başarmış arkadaşlardan site önerisi beklediğim başlık
    kaldırılmadığı tek site bulamadım
  9. en en en sevdiğim dizi. hiç sevmediğim lady gaga 5. sezon(hotel) beni çok rahatsız etse de 6. sezon o kadar gözüme batmadı. ayrıca 6. sezondaki makyajı giyimi kuşamı şahaneydi-tabii ki bir misty day olamaz- 6. sezon (bkz: roanoke) sanki ilk sezon (bkz: murder house) gibi başladı ama baya sıkıcı ilerledi, ben evan peters ve lana bananamın(bkz: sarah paulson) ay sıfatı için izledim. jenerik olmaması da aşırı saçma, insan o müziği duymak ve değişik değişik hareketler eden birilerini görmek istiyor. umarım 7, asylum kadar iyi bir sezon olur. en azından yarısı kadar iyi olsun.
    *6.sezon burada var.