1. başkanı halk tarafından değil, seçici konsey tarafından seçilen ülke.

    halkın tek yaptığı ise bu konseye başkan adaylarını seçecek olan delegeleri yerleştirmektir ve bu konseyde 500 delege bulunur.

    bu delegeler toplanır ve oy verirler. bu sebeple delegelerin çoğunluğunu elinde bulunduran başkan adayı, başkan seçilir.
  2. para üzerine çok değişik bir kültürü olan ülke.

    sanırım kapitalizm ile doğrudan bağlantılı. ama türkiye ile kıyaslayınca çok değişik geldi.

    bu sabah wild thing dinlerken sandy west üzerine düşündüm biraz. merak ediyordum neden arkadaşları hiç yardım etmedi de en sefil runaway olarak hayata veda etti diye.

    bunları düşünürken aklıma kendisinden bir ara gitar dersleri aldığım abd'deki arkadaşım geldi. bir mesaj atıp hal hatır sorayım dedim. arkadaşım işlerinin kötü gittiğini, eğer kirasını ödemezse evden atılacağını, bu sıralar çok canı sıkkın olduğunu söyledi. ben de "istersen biraz para gönderebilirim?" dedim. arkadaşım katı bir dille reddetti "o senin kendi kazandığın paran, bana veremezsin" mealinde bir sözle.

    kendisi türk olsa sanırım "vay gardaşım çok teşekkür ederim beni düşündüğün için" der parayı alırdı.
  3. amerika birleşik devletleri'ne turist vizesi aldım. bununla alakalı bir kaç sorum olcak, ben geniş bilgiye sahibim diyen birisi varsa eğer bir mesaj kadar yakınınzdayım, yardımlarınız bana şeref vericektir.