1. anayasa kültürden beslenir.

    1. sınıfta bu derse gerekli özenin gösterilmesi çok önemlidir. genç hukukçuların bu kültürü alması demokrasiyi özümsemeleri için ilk adımdır. teziçin "anayasa hukuku" adlı eserini başucu kitabı yapınız. ayrıca tanörün "osmanlı türk anayasal gelişmeleri"ne de büyük değer veririm.

    necmi yüzbaşıoğluna da değinmeden edemeyeceğim. zira galatasaraydaki dersleri bana çok şey katmıştır. özledik hocam
    sari
  2. ders harikadır. hukuk fakültesinde olduğunu hisseder insan. fakat kemal gözler hocanın çıkardığı kitaplar sayesinde bu dersi sanki ygs/lys ye hazırlanırmış gibi okuyup geçen bir nesil var. kemal hoca bunun aynısı idare hukukunda da yapıyor.birseyleri kolaylaştırmak adı altında ezberci insanlara dönüştürüyor öğrencileri.aslinda kolaylaşmis olan tek şey dersi geçmek oluyor. yoksa kimsenin birşey öğrendiği fln olmuyor. bknz mecliste bir dünya hukukçu var ama anayasa aykırılıkları gırla... teziç hocanın kitabıyla zevkle ve şevkle okuyunuz bu dersi efenim.
  3. bu dersi kemal başlar dan almış biri olarak kendimi şanslı sayarım
  4. hukuk fakültesi 1. sınıfta en keyif aldığım dersti. beni kamu hukukuna yöneltecek kadar çok etkilemiştir.

    buradan sayın hocam bülent yücel'e değinmeden geçmek yanlış olacaktır.
  5. yasalar hiyerarşisinde en üsttedir . bu sıralamada 2. sırada bulunan kanunlar anayasaya aykırı olamazlar , olurlarsa (bkz: aym) .
    anayasa giriş bölümüyle beraber temel hak ve özgürlükler ve devlet yapısını , idari teşkilatı içinde barındırır. bazı spesifik konular da anayasada görülür , ormanların korunması gibi.