1. son yıllarda çıkmış en iyi gitaristlerden biri olan amerikan gitarist. üyesi olduğu gruptan çok daha büyük üne sahiptir. anlamayan biri dinlediğinde sadece hızlı çalan ve şarkılarını bunun üstüne kuran biri olarak görebilir. ama şarkılarının hızlı yerleri kadar yavaş yerleri de zordur, çok iyi gitar kontrolü ister. yaratıcılığını ve yazdığı efsane tonları bir kenara bırakıyorım (ki pek kolay bir şey değil öylece kenara koymak) kullandığı teknikler bile saygıyı hak eder. şarkılarında ara ara kullandığı tel atlama tekniğini iyi kondisyonu olmayan bir birkaç saniyeden fazla yapamazken bunu saniyelerce yaptıktan sonra şarkının geri kalanına çılgınlar gibi devam eder. genellikle adına üretilen 7 telli gitarı kullanır.
    jimi
  2. güne başlamak için ilginç bir seçim. komşularınız sizden nefret mi etsin istiyorsunuz? ev halkı "sabah sabah nedir bu cav cuv" desin mi istiyorsunuz? andy james tam size göre!!!

    videolarını her izlediğimde, gitarda ne kadar üst seviyelere çıkılabildiğini gördüğüm ve daha da fazla çalışmam gerektiğini hissettiren adam. hatta öyle ki yaptığı bazı şeyleri anlamıyorum. videolarını gitarist abilerimle izlediğim zaman "olum yaptığı şeye bak arada ya" diyorlar. ama ben fark edememiş oluyorum. bu da artık teknik bilgi yetersizliğinden kaynaklanıyor sanırım.

    herkes bir yana andy bir yanadır. üstattır.
    jimi