1. japon çizgi filmidir. (bkz: manga) ların televizyona aktarılması diyebiliriz. genellikle en az 11 en fazla +700 bölümden oluşurlar. çoğu animenin alt düşüncesinde ilginç ve düşündürücü konular yatar. her yaştan insana hitap eder.
  2. sword art online' dır kendisi izleyin izlettirin.
  3. yukarıda görüldüğü gibi "anime çizgi film değildir!" tartışmasına neden olacak tabir. anime = çizgi film demektir. kökeni animasyon kelimesi ile fransızcadan gelir ve hareket verilmiş anlamına gelmektedir. çizgi film neyse anime de odur keza eğer anime bu tartışmayı yaratanların dediği gibi olsaydı doraemon adlı çizgi filme ne demeli? 3-7 yaş arasına hitap ediyor, herhangi bir çekiciliği de yok büyük kesime göre ama anime olarak adlandırıyor japonlar? çünkü dillerinde çizgi filmin karşılığı anime. sokun şunu kafanıza one piece de çizgi film, pepe de anime...
  4. sihirli bir şeydir anime. eğer ki onun verdiği gücü kullanmayı bilirseniz size çok farklı dünyaların kapısını açacaktır. hayal gücünüzü besler. aşırı besler hem de. eğer beslemeseydi ben 7 senedir kurgusal bir evren yaratıyor olmazdım sanırım.
  5. Sounen ve seinen diye ayrıma gidiliyor bildiğim kadarıyla. Hangi yaş aralığı ya da hangi kitleye hitap edeceğine göre türlere ayrılıyor. Genel adı bu animasyonların anime. Güzel bir dünya.

    İzlemek isteyenlere yardımcı olabilecek bir liste (Kullanıcı oylarına göre)

    Bu da benim listem (8-9-10 verdiklerimi tavsiye ederim.)
  6. japonların seksi çizimler yaptığı çizgi film şeklidir. ona bakıp tatmin olan kişiler tanırım. ben, need for speed 2'nin başlangıç ekranındaki turuncu sweetli kızdan etkilenirdim mesela. çünkü gerçekte o kadar kusursuz kızlar yoktur, bu sebepten ötürü dünyada büyük ilgi toplayıp japonların bu işi pornoya döktüğü bile olmuştur.
    han
  7. aslında sözlük olarak anime izleyen kitleyle bir ekip oluşturup beraber bir seri izleyebiliriz, bunun üzerinde tartışabilir ve fikir alışverişinde bulunabiliriz. eş zamanlı da olabilir bunlar.

    (bkz: youreads eşzamanlı kitap okumaları)

    atıyorum oylama yapılarak zetsuen no tempest seçilir, 1 haftaya bitirilir ve sahneler tartışılır. çizimler vesaireler. bence çok mantıklı bir fikir ama talep olur mu bilemiyorum. (*:swh)
  8. son zamanlarda izlenme oranları epey düştüğü için genelde ya gece yarısı ya da hafta sonları yayınlanan animasyonlardır.

    japonlar artık eskisi kadar izlemiyormuş.
  9. naruto,bleach gibi dizileri karakterler çok iyi diye izlerdim ama ne yazık ki yayından kaldırıldı. eski animeler çok daha iyi bana göre eskileri geri gelse gene izlerim
  10. uye sacredoath' in fikri oldukça makul gorunuyor.