1. ülkemizin neredeyse her ili ve ilçesinde bir adet bulunan semt, mahalle veya ilçe ismi. en popüleri ve belki de en eli ayağı düzgünü ankara'da olanıdır.

    not: yanlış bilmiyorsam rusya'da da bir adet bahçelievler bulunmaktadır. oraya giden türkler kurmuş olsa gerek.
  2. beytepe dağından indiğim zaman, zaman zaman gittiğim yer.
  3. öğrenci yurdu ve devamında zengin arkadaşın öğrenci evi ^:yalnız babasının parasını ne yedik...^ vesilesi ile 3 yıl yaşadığım ankara semti.

    geceleri ayrı bir güzel olur, anıtkabir daha bir etkileyici görünür.
    kar yağdığında apayrı bir güzel olur; o ağaçlar, düzenli sokaklar-caddeler...
    ankaranın sokaklarında en çok ağaç olan semti olabilir, bu açıdan daha bir yaşanası gelir bana...

    geceleri belli belirsiz saatte çıkıp rahatlıkla yürüyebildiğim yerdi, sokaklarında anlamsızca dolaşarak zaman zaman kaybolarak öğrendim bahçelievler'i emek'i...

    genellikle emekli kesim yaşar; emekli akademisyenler, subaylar ağırlıkta; komşularıma bayılırdım!
    7. caddesi ve devamında; 3. caddesi pek meşhur; gençlerin süslenip püslenip geldiği yerdir; ama bahçelievler sakini pijamasıyla bize buralarda gezerek yerlisi olduğunu belli eder.

    şimdi ankarada -hamamönü ile birlikte-en çok özlediğim yer. hala gittiğimde, aştiye indiğim gibi bahçelievlere yürürüm; biraz fatih terim parkında oturur köpeğini gezdiren emekli amca teyzelerle sohbet ederim.

    sonra anıtkabire o saatte giremesem bile fevzi çakmak bulvarından atam'a ve inönü'ye ^:fevzi çakmak'tan bakınca es geçilmiyor^ selam eder hamamönü'ne doğru yol alırım...

    bak yine bahçeliyi de hamamönünü de ankarayı da ve tüm ankara günlerimi de çok özledim yine...
  4. bahceli bitmis, saat 10dan sonra burada da hayat yavas yavas bitmeye basladi. daha iyisi var zaten. (bkz: tunali)
  5. ankarada haftanın bazen abartısız her günü bulunmama rağmen sıkıldım diyemediğim güzide semt, takıldığım hepi topu 3-4 mekan var ama sıkılmak mümkün değil.. butiklerinde çok tatlı şeyler olabiliyor ve tek cadde üzerinde watsons gratis olması bana genelde bayağı mekik dokutturuyor ehehe.. gece sabaha kadar açık bi hamburgercisi de var, o yüzden okulda kaldığım zamanlar uğruyoruz.
  6. ankara'da okurken ikamet ettiğim semt. okula ve genelde vakit geçirdiğim yerlere yakınlığı sebebiyle severdim. ama şairin de dediği gibi en güzel yanı odtü'ye giden yoluydu fazlası değil. ^:swh^
    sezgi
  7. ankaranın en vakit geçirilesi yerlerinden biridir. ayrıca gitmek isteyenlerin beşevlerde değil milli kütüphanede inmeleri daha yakın olucaktır.
    kup