• youreads puanı (8.60)


  1. 13 mart 2016 ankara patlamasından sonra haber alınamayan 16 yaşındaki destina peri parlak'ın bir yakınının isyanı. "dininiz de ülkeniz de faşistliğiniz de iktidarınız da başkanlığınız da yerin dibine batsın, hiçbiri bir genç kızın hayatı etmez" diyor. doğru diyor.
    ugo
  2. böyle bir ülkede, bu kadar saçma bir dönemde gayet doğal bir tepkidir. adam haklıdır.
  3. "hiçbiri bir genç kız hayatı etmez..."

    ek : yargılarlar bu adamı demiştim ilk izlediğimde, işaret fişeğini atmışlar
    mesut
  4. içimizi dağlayan bi yakarış daha'dır..

    yazıktır yazık.. beni inanmadığım şeyin belalarını vermesini istetecek kadar yordular.. tü ulan.. burunlarından gelsin.

    haber için de, yeni akit itlerinin yaygara yapması dolayısıyla pek de sallanmaması gerektiğini düşündüğüm haber derim.. gerçi bu ülkede mi? mümkündür tabi..
  5. sapla samanı karıştıran üzgün bir adamın saçmalaması. olayın dinle bir ilgisi yok.

    edit: aramızda okuduğunu anlayamayanların olması üzücü. açıklama yapalım o halde. bilal'e anlatır gibi. bu olayların tarafları kim pkk belki ışid akp. bunların hiçbirinin dinle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. dikkat ettiyseniz adamın iktidarınız ve paranız batsın kısmına bir şey demedim. neden. çünkü hepsinin parayla iktidarla ilgileri var ama bence dinle ilgileri yakından uzaktan yok.
  6. dinle ilgisi yok denmiş. bariz dinle ilgisi vardır. sözde malum kişiler din üzrinden siyaset yaptıkları için, dinden beslendikleri için ilgisi gayet vardır.
    çaresizliğin bir başka boyutunu gözler önüne seren haykırış.
  7. dinle ilgisi vardır başkentin göbeğinde patlayan bombalar, sultan ahmet' te patlayan bomba , suruç' ta patlayan bomba, hatay' da patlayan bomba bu olayların müsebbibi mezhepçilik üzerinden izlenen dış politika, neo osmanlıcılık hayalleri, iktidar kaygısı, suriye sınırının kontrolsüzlüğü, ülke içinde teröre verilen tavizler ve ülke dışında yine mezhepçilik üzerinden teröre verilen destek.
    ayrıca akit kafasını yaşayan vatandaşların suruç ve ankara garı önündeki patlamalardan sonra yaptıkları yorumlara bakmanız olayların dinle alakalı olup olmadığını gösterir.
  8. şu lafları cımbızla çeker gibi çekip yorumlmayın yahu(dinle ilgisi yoktura istinaden)

    adam isyanını göstermiş işte, bence gayet sakin bir biçimde tepkisini göstermiş, hangimiz küfür etmeden böyle bir tepki verebiliriz bir düşünün derim.

    madem açıldı başlık yazalım, bu ülkeyi 13 yıldır yönetenlerin, ülke politikasındaki bir numaralı argümanı nedir? alevilik,sünnilik mevzularının insanlarca bu kadar 'bel altı' şeklinde konuşulmasına ön ayak kim olmuştur? 'afedersiniz ermeni' lafları kullanılarak kutuplaşmalara sebep veren kimlerdir? sağduyulu kürt vatandaşlar için bile ölseler zil takıp oynayacak insanlar var bu ülkede. yani rantçılıktan milliyetçiliğe ondan din kavramına kadar her türlü isyan konusunda vatandaş haklıdır.

    tekrar söylüyorum ama bu haykırışta lafları cımbızla çekmeyin yeter
  9. kimse istifa etmez birde herkes rahat olsun tarzı açıklamalar yapılır bu isyan eden kişiler dövülür tehdit edilir mahkemeye verilir. başkentinde 6 ayda 3 patlama olmuş 200 e yakın insan ölmüş istifa istendiğinde bile hala bunu parti yarışı sanıp birilerini savunanlar var.
  10. "islam güzel din de müslümanlar bunun neresinde?" diyor aliya izzetbegoviç. yukarıda belirtildiği üzre olaylar tamamen mezhep odaklı. hizip odaklı.
    peki mezheplerin odağı ne? mezheplerin odağı dolaylı yoldan da olsa allah allah kontesi kim * ve paradır. bu duruma tanrı ne diyor peki? hemen bakıyoruz:

    dinlerini parça parça edip hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. onların işi allah’a kalmıştır. allah onlara yapıp ettiklerini haber verecektir.
    6-enam suresi 159
    hep birlikte allah’ın ipine sarılın, fırkalara bölünüp ayrılmayın.
    3-ali imran suresi 103
    kendilerine apaçık deliller geldikten sonra çekişmeye girip fırkalar (mezhepler) halinde parçalananlar gibi olmayın.
    3- ali imran suresi 105

    "önce dini adetleştirdiler ardından bunlara din diye sarıldılar."

    tüme varım yöntemiyle ben de şu kanıya varıyorum öyleyse: norveçli katil anders behring breivik 77 kişiyi cani bir şekilde katletti. nedir bu kişinin dini? hristiyandır. breivik, hristiyan olarak 77 kişiyi öldürdü. öyleyse sorun hristiyanlıkta.

    sorun hristiyan olmasında değil, kişiliğinin yerine dininin ön plana çıkarılmasındadır.
    laf uzadıkça anlam geriler. aklı selim bir kişi rt'nin din ile ilişkisinin sadece propaganda için para için araç olduğunu bilir.

    son olarak, "kokaine bakarsan yalnızca toz görürsün lakin ardına bakarsan dünyayı görürsün."
    kıyamet bir helaktır, allah'ın gazabı münafıkların üzerine olsun.