1. doğma büyüme kıbrıs rum kesimi'ne mensup olup, yunanistan müzik piyasasında ünlenen oyuncu, şarkıcı ve bestekârdır. yunan popüler müziği, folk müzik ve zaman zaman taverna karışımı bir müzik tarzı benimsemiş ve benimsetmiştir. ulusal ve uluslararası müzik piyasası baz alınarak bakılırsa, yunan müziğinin gelmiş geçmiş en çok satan ve en başarılı kadın şarkıcısıdır. kariyerinin büyük bölümünde, yunan müziğinin bir başka duayen ismi olan nikos karvelas ile birlikte çalışmıştır. (bkz: laïko)

    hayranları tarafından, müzik kariyeri ile devleşmiş kadın sanatçılara verilen latince "diva" unvanının yerine, yunanca "thea" unvanını almıştır. bu unvanlar, ses sanatçılığı ve müzik piyasasındaki tanrıça anlamında mecazen kullanılıyor.

    nikos karvelas bestesi enfes parçalarından bir buket: londino ^:albüm: empnefsi! (1988)^ - oasi ^:albüm: agapi einai esi (2010)^ - eleni ^:albüm: re! (1994)^ - eimai poli kala ^:albüm: re! (1994)^ - san kai emena kamia ^:albüm: kati simvainei (1985)^ - kaigetai o kosmos ^:albüm: nai (1980)^ - zoi na ehoume ^:albüm: :na'hes kardia (1984)^ - psihedelia ^:albüm: paraksenes eikones (2003)^ - pes to ksana ^:albüm: x (2003)^
  2. yunanistanda saygınlığı ve ağırlığı olan bir sanatçı. şu sıralar batı müziği tarzında şeyler yapsa da. alır götürür parçaları.