• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
ano hi mita hana no namae o boku-tachi wa mada shiranai
jinta yadomi'nin liderleri olduğu 6 çok yakın çocukluk arkadaşı, gruptan biri olan meiko honma(menma)'nın ölmesiyle dağılır. jinta, menma'yı ölmeden önce kırmış fakat özür dileyememiştir. 10 yıl sonrasında herkes farklı bir hayat sürerken jinta yadomi de içine kapanık asosyal biri olmuştur.
menma bir gün fiziken büyümüş fakat çocuk gibi davranan haliyle jinta'nın karşısında belirir. menma'yı jinta'dan başka kimse göremez. jinta bunun yaşadığı stresli hayattan dolayı oluşan bir halüsinasyon olduğunu düşünür; fakat menma'nın jinta'dan bir dileği vardır. eski çocukluk arkadaşlarını bir kez daha bir araya getirmek. (turkanime.tv)


  1. türkçesi "o gün gördüğümüz çiçeğin ismini hala bilmiyoruz" olan, müthiş bir dramadır. 7-8 yaşlarındaki bir arkadaş grubunun başından geçen hadiseler zincirinin yıllar sonra bir hesaplaşmaya dönüşmesi duygu yüklü bölümlerde anlatılır. genç yaşlı, erkek kadın herkesin mendilini hazır halde bekletip izlemesi gereken bu anime hıçkırıklar, sulu gözler ve iç geçirmelerle biter. arkadaşlık ilişkileri, dostluk , aşk-sevgi gibi hususlar etraflıca irdelenir, ağlatırken düşündürür bir animedir.

    bu dram ve duygusallık seride asla ajitasyona dönüşmez, izleyici sömürülmez. insanın girdiği hal, sokulmak istenen halden ziyade olunabilecek yegane hal oluyor izlerken. seri bittikten sonra birkaç sigara üst üste içilebilir.

    ismi uzun olduğu için halk arasında "ano hana" olarak bilinir.