• youreads puanı (9.03)


  1. the wall albümünün 3 partlık konsept şarkısı. net bir şekilde mesaj içeren albümden, çok net bir mesaj içeren şarkı.

    saçma dayatmalarla dolu olan bu dünyada; bu kadar protest bir şarkının ve albümün bu kadar çok satılması, hala dinleniyor olması, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi şarkıları arasında gösterilmesi, sanırım bize sanatın gücünü gösteriyor.

    kimileri entelüktel bir populizm olduğunu öne sürüp bu şarkıya negatif yaklaşmışlardır ama ben bu fikre katılmıyorum. bu fikre sahip kişilere populist olmadan aynı kaygıyı bi' anlatmalarını istiyorum. anlatsınlar da bi' görelim hele nasıl oluyormuş.

    aynı şeyi şarkı olmadan söylesen kimse yüzüne bakmaz, ama adamlar öyle bir şarkı yapmış herkesin dilinde.

    (bkz: we don't need no education)
    (bkz: we don't need no thought control)
    (bkz: no dark sarcasm in the clasroom)
    (bkz: teachers leave them kids alone)
  2. nedense ben bu şarkıyı ne zaman dinlesem, içimdeki sosyalist damarlara daha bi şevkle kan gidiyor sanki. sonra geçiyor tabii. ayrıca çoğu kişi şarkıda eğitim istemiyoruz dendiğini düşünüyor. aslında şarkıda söz edilen, sizin dar kafanızda ki, dar fikirlerden oluşan, bağnaz eğitiminizi istemiyoruz diyor.
  3. eğitimin - en azından okulun - tek tip insan üretimi işlevini anlatan her dinlediğimde ruhumu titreten muazzam şarkı.
    kahve
  4. çocuğun 'rubbish' denilen şiiri:
    money, get back
    i am all right, jack
    keep your hands off my stack
    new car, caviar
    four star daydream
    think i will buy me a football team
  5. her sınavın ortasında "hey! teachers! leave us kids (ne kidsi boys ama roger'e ayıp olur)" alone" diye bağıra bağıra söylemek istediğim şarkı.
  6. fakülte filminde ilk olarak duyduğum sonrasında radyoda her rastladığımda işi gücü bırakıp pür dikkat dinlediğim şarkıdır. o zaman istediğimde iki tıkla her şarkıyı dinleyemediğim için her çalışında her rastladığımda heyecanlanarak dinlerdim. part 1-2-3 diye 3 kısımdan oluşsa da en çok çalınan versiyonu ki benim de favorim olan happiest days of our lives peşine part 2 dan başlayıp ardından gitar solosu ve finalde if you don't eat your meat, you can't have any puding diyerek sonlanan halidir.
    wan
  7. dinledigim en etkili protest sarki.
  8. Çok güzel bir versyonuna denk geldiğim efsanelerden. Tar, ud gibi bir sürü şark çalgısıyla çok güzel yorumlamışlar. Sondaki klarnet solosu da enfes. Batı müziğinin oriantal müzikle harmanlanması hep hayranlık uyandırmıştır bende. (bkz: Game of thrones trt cover)