• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.83)
ant-man - peyton reed
biyokimyacı dr. hank pym yaptığı son deneylerde, maddelerin boyutlarını değiştirmeyi keşfeder. bu keşfi ilk önce üzerinde test eder ve yarattığı araçlarla birlikte böceklerle iletişime geçmeyi başarır.


  1. mcu evrenine dahil olan yeni kahramanın öyküsü. civil warda da önemli bir rol oynayacağı kesin.
  2. !---- spoiler ----!

    edgar wright'ın ayrılığının ardından elde patlayan ve yeniden yazılan senaryonun dikişleri o kadar belli ki, (aslında fena bir komedi yazarı olmayan) adam mckay'in metni bir syd field kitabından faydalanarak iki günde çekime hazır hale getirdiği izlenimine kapılıyor insan. olaylar üçer dakikalık sekanslarla ittire ittire ilerliyor, karakter motivasyonları zayıf, öykünün üzerindeki köhnemiş havayı atmak için, üstelik bu kadar zengin bir materyale rağmen, hiç uğraşmamışlar sanki. bunun tabii ki başlıca sebebi filmin senaryo aşamasında geçirdiği sürünceme ve özensizlik. filmde hangi sahnelerin edgar wright'ın fikri olduğu çok belli mesela (belirgin bir örnek, görüntülerin kaydığı ve michael pena'nın hikayeyi özetlediği kısımlar onun alametifarikası). eski eşinin kocası tarafından evden kovulan ama çocuğu tarafından çok sevilen baba, kavuğu devretmek için icraata geçen mentorumsu tip (bunun bilip sevdiğimiz hank pym olması ayrı bir konu), istenmeyen ama kendini ispat etmeye çalışan/yolculuğunu tamamladığında değişimine zerre ikna olmadığımız ana karakter, aceleye getirilmiş final derken, ilk yarının sonunda "kötü mü lan yoksa"ya başladığım filmin sonu gelmeden şu garantici stüdyo işlerinden biri olduğunu fark ettim. marvel sinema evreni'nin şimdiye kadarki bölümünde bu garantici tavrı böyle pervasız benimseyen başka bir film yoktu, stüdyonun özelliği de buydu zaten: tahmin edilebilir ama kötü yazılmamış filmler, karton kötü karakterler, sürekli devreye giren irili ufaklı espriler ama belli bir ortalamanın altına inmeyen filmler. ant-man ise bunca iyi işin ardından bahsettiğim şablonun talihsizce yanlış anlaşılmasının bir sonucu, tutulan yerden elde kalan bir film. avengers age of ultron sınırdaydı, bu ortalamanın altında, captain america civil war da bu sularda yüzerse olan gayet güzel işlenmiş sinema evrenine olacak. birkaç sene sonra mcu'nun en zayıf halkalarından biri olarak anılır diye tahmin ediyorum.

    !---- spoiler ----!
  3. "marvel düğün çekse izleriz" mottomuz ile gittik. yine beklentimizi fazlasıyla karşıladı. hem karıncalar nezdinde doğa hayranlığı hem atomda küçülme ile bilimin vizyonu hem de atom altı denilen zaman ve mekandan muaf ortam ile felaefi derinlik. bunların yanında insana dair aile ilişkileri, aşk ilişkileri,hırslar, masumiyet, erdem de filmin her yerine yayılmış. tüm ekibi saygıyla selamlıyor yeni filmleri sabırsızca bekliyoruz. mutlaka izleyin.
    abi
  4. heyecan ve şaşkınlık ile komedi unsurlarını iyi harmanlamış bir film. kahramanın kankaları filme hareket ve eğlence katmış ancak kötü adam bakımından biraz zayıf kaldığını söyleyebilirim.
    !---- spoiler ----!

    yellow jacket kötü adam rolünü pek iyi alamıyor. öldürüldüğünde de kötü adamı öldürme rahatlığına erişemiyorsunuz.

    !---- spoiler ----!

    her şeye rağmen müthiş eğlenceli ve komik bir film. guardians of the galaxy seven buna bayılır.
  5. eğlenceli, vakit geçirmelik marvel filmi
    ama fazla bir beklentiye girmeyin hayal kırıklığına uğrarsınız