• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
anthropoid - sean ellis
ikinci dünya savaşı süresince alman işgali altında kalan çek cumhuriyeti'nde bir grup direnişçinin ss generali reinhard heydrich, nam-ı diğer prag kasabı'nı ortadan kaldırmak için giriştikleri operasyonu anlatan gerçek olaylara dayanan film, sean ellis'in elinden çıkmış ve bu etkileyici filmin başrollerini cillian murphy ile jamie dornan paylaşmıştır.


  1. ikinci dünya savaşı'nı çek ve slovak direnişçilerin gözünden anlatan sürükleyici bir film. bu savaş içinde irili ufaklı milyonlarca hikaye barındıran bir felaket olmasına karşın günümüze kadar dar bir çerçevede beyaz perdeye aktarılmıştır. bu bakımdan, filmin doğu avrupa halklarının acılarına, korkularına ve çabalarına çevirmesi takdire şayan.

    casusluk filmlerini sevenlerin kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum. zira film karakterlere teker teker odaklanmaktansa, 1942 yılında hayata geçirilen anthropoid operasyonu'nu merkeze alıyor ve bu operasyon çevresindeki insanların yaşadıkları açmazları, operasyonun öncesini ve sonrasını izleyiciye başarıyla aktarıyor.
    pinot
  2. yukarıda detaylı yorumun sahibi @lake of the hell badimin tavsiyesi üzere izledim. kendisi çok güzel özetlemiş ben ek olarak kendi yorumumu yazayım.

    bana bu suikast çok anlamsız geldi neticede bu kasap ölünce başka bir kasap gelecek bir suikast sonucu bir fitilin ateşlenmesi beklenir ancak bu suikast sonucu iğrenç bir katliamın fitili ateşlenmiş.
    haritadan köy silmek, o köyde yaşayan hasta adamın bile taburcu olmasını bekleyip katletmek bu nasıl psikopatlık mk.

    film güzel özellikle finali çok iyi olmuş. iki eleştirim var birisi bu hikayeye aşkı sokmasanızda olurdu ne gerek var çok ucuz olmuş. diğer eleştirim kasap reinhard heydrich' in hayatına görsel olarak değinilmemiş olması.

    oyunculuk olarak ata moravec rolünde oynayan genç oyuncu bil miller çok iyiydi ilerleyen zamanlarda çok iyi işlerde göreceğimi umuyorum.