1. sarımsak bunlardan biridir.
    atın iki üç diş ağzınıza bakın ne oluyor.
  2. neden nasıl böyle kült veya hayatta yer eden bir şey olduğunu tartışmak bir yana ama her gorusum de her denk gelmem de (bkz: leyla ile mecnun) dizisidir benim için.
  3. hani böyle çok mutsuzsundur ailenden evinden uzak tam o anda rastgele bir arkadaşın evinde, otobüste, sınıfta, ofiste rastgele bir yerde bir kitaba denk gelirsin okumaya başlarsın ve o kitap seni tekrar hayata bağlar. o kitap antidepresanın kralıdır.
  4. spor yapmak.
  5. olması gerektiği kadar uyunan bir gecenin ardından yataktan kalkıp hareketli bir müzik eşliğinde perdeleri ve camları açmak, güneşli ve serin havanın enerjisini evin içine doldurmak.
  6. denizi izlemek, bebeği güldürmek, insanlara yardım etmek bir de durağa gittiğin anda bineceğin otobüsün bomboş gelmesi
  7. spor... ne kadar yorgun bitkin olduğunuzu düşünürseniz düşünün yeter ki kıçınızı kaldırmayı başarın. sonra artık koşu mu, bisiklet mi neyse ilk başta zulüm gibi gelebilir ama vücut ısınıp terler akmaya başladıktan sonra insanın stresi de bu arada gidiyor...

    ama çocuk sahibi iseniz işten eve gelince ufaklığın sizi karşılaması ve tüm yorgunluğa ve yıpranmışlığa rağmen oturup onunla evcilik oynamak ya da boğuşmak da apayrı bir antidepresandır.
  8. temizlik yapmak. ciddiyim :) acayip stres atiyorum, o toz toprak pislikle beraber benim de dertlerim temizlenip gidiyorlar sanki :)