1. apple’ın elektronik kitapların fiyatlarını yükseltmek için yayıncılarla gizlice anlaştığına hükmeden mahkeme kararına yönelik temyiz başvurusunu geri çeviren abd adalet bakanlığı, bu kararı ile birlikte yaklaşık 3 yıl süren yasal çekişmeyi sonlandırdı. bakanlık, apple’ı 450 milyon dolar uzlaşma bedeli ödeme cezası verdi.

    apple suçlu bulundu
    abd adalet bakanlığı, 2013 yılında apple’ı amazon tarafından 9,99 dolardan satılan elektronik kitapların fiyatını 12,99 -14,99 dolar aralığına yükseltmekle suçlamıştı. new york’taki federal bir mahkeme, adalet bakanlığı ve 30′u aşkın eyalet tarafından dava edilen apple’ı suçlu bulmuştu. apple, söz konusu mahkeme kararını daha üst mahkemelerde temyize götürmüş ancak sonuç değişmemişti. abd anayasa mahkemesi’nin bugünkü kararı yaklaşık 3 senedir süren yasal sürece son noktayı koymuş oldu.
  2. tekelleşme, haksız rekabet ve izinsiz kopyalama sebebiyle microsoft, samsung gibi şirketleri her gün dava eden kurumun yaptığı adaletsizlik. sanarsın ki dünyadaki her inovasyonu bu adamlar yapıyor...

    başından beri sevmezdim, kafamda ufak bir macbook alma düşüncesi vardı. ona da güle güle diyorum şu anda.
  3. kartel apple
  4. bir an canım ülkemizle karıştırıp, kesin fbi - backdoor - apple krizinden dolayı böyle bir cezaya çarptırıldığını düşünmeme neden olmuştur. bende biraz dezenformasyon oldu sanırım ama mesleki değil.
    kimbo
  5. samsungun bedduasının tutmasıdır.