1. kişiye kendini önemli hissettirmesi olabilir.
    abi
  2. insanın içinde bir tel bir damar bir kas lifi ne bileyim öyle titreşip insanı kendine getirecek herhangi bir şeye dokunuyor diye olabilir mi?
    herkes ıyy arabesk mi evresinden geçmiştir. ama masada rakı varsa orhan da müslüm de dinlenir. üstüne bir de eşlik edilir.
    bırak abi doğal ol. hangimiz sevmedik?
  3. türk toplumunun arabesk bir toplum olmasındandır.

    ülkece ajitasyona, drama, duygu sömürüsüne bayılıyoruz. filmlerimizde dizilerimizde hep aynı şeyler aynı duygular var. neden böyle hep bilmiyorum. toplumun bu halinin müzik şeklinde dışavurumu da arabesk müzik olmuş.
  4. bu dünyada mutluluklar olduğu gibi acılarda var. insan her zaman mutlu yaşayan bir canlı değildir. aslında bir sürü nedeni yoktur, arabesk müziği sevmenin. ben mutlu olduğum zamanlarda bile açarım azer bülbül mesela, moralimi de hiç bozmaz "ellerin talihi durmadan gülmüş, bizimse gülümüz açmadan solmuş" dese bile hemde. biraz da gerçekleri duymaktandır aslında. insanlar gerçeği ararlar, kimi zaman kaçarlar gerçeği görmekten, ama bir şekilde karşılarına çıkar. böyle bir döngüsü vardır hayatın. kim arabesk müzikleri sevmiyorum diyorsa, rakı masasında müslüm gürses'i dinlemekten de utanç duymuyordur. çünkü başka çaresi yoktur. :)
  5. ritmi ile alakalı bilimsel bir şeyler var gibi geliyor. ilginç bir şekilde aynı psikolojik durum daha salaş bir müzik dinlerken oluşmuyor. salaş müzikte ölüyorsunuz acıdan mesela, ama bir bakmışsın müslüm baba ile durum öyle olmuyor. yarayı sarar bir tınısı var adeta. belki de sizi acının en dibine götürüp getirirken ona kolayca alışmanızı sağlıyor.
  6. reha erdem'in hayat var adlı filmidir benim için. o filme aklım takıldı ve seveceksin şarkılarından başka hiçbir şarkı bu kadar uygun ve vurucu olamazdı. tabi birde sinir bozucu oyuncak sesi.
  7. ne bileyim konfeksiyonda yahut herhangi bir imalathanede hiç çalışmamış, çalışmak bir yana çalışanlara da tanıklık etmemiş olmak, aksi takdirde arabesk müzik o rezil ortamı, o hayattan beklentisi kalmamış yığın imgesini belleğe kazıtır, allah kahretsin o günleri.
  8. toplum olarak hiçbir derinliğimiz olmamasındandır.bunun müziğe yansımasıdır.kolaya kaçmaktandır, çünkü kaliteli ve zor müzik sizden de çaba bekler.
  9. arabesk sevmem, dinlemem diye geçinirken şunu severek dinlediğimi fark ettiğim için yorum yapmaktan kaçındığım mevzu

    wright'a sormak istiyorum 'my skin is cold to the human touch, this bleeding heart is not beating much' arabesk değil de nedir ^:haha^

    bir de geçmiş yıllarda gürses'ten sensiz olmaz'a burun kıvırmıştım, nilüfer'le birlikte o fikrim de değişti