1. Arduino 2005 yılında piyasaya çıkmış ancak 2012 yıllarında türkiye’de popüler olmuş pic’e rakip bir fiziksel programlama platformudur.(bence pic artık öldü diyebilirim)
    Pic gibi zibilyon tane kod editörü yoktur ve programlamak için extra bir karta ihtiyaç duymaz. Zaten genelde bu yönüyle elektronikle uğraşanları cezbetmiştir.
    Kartın birçok modeli mevcuttur. Bunlardan hangisini seçeceğiniz ise tamamen yapacağınız proje deney vs ile ilgilidir. genelde arduinoya başlayanlar uno modelini tercih eder ancak bence mega modeli daha avantajlıdır , çünkü birkaç uygulama yaptıktan sonra daha fazla giriş çıkış pinine ihtiyaç duyacaksınız ve keşke mega alsaydım diyeceksiniz.(benden söylemesi).
    Açık kaynak kodu olması büyük bir avantaj sağlar internet ortamında yüzlerce örnek proje bulabilir bunlardan istediğinizi yapabilirsiniz.
    buradaki sitede bol bol örnek proje mevcut.
    kod yazacağınız editörde kullanacağınız bütün fonksiyonların açıklaması ve nasıl kullanılacağıyla ilgili bilgiyi veren sayfa budur.
    ayrıca çok yaygın ve hemen hemen her projede kullanabileceğiniz kütüphaneler mevcuttur. bu kütüphaneler yığınla yazılacak olan kodun sizin yerinize başka bir insan evladının oluşturmuş olduğu bir çeşit eklenti kod parçasıdır ve siz bunlardan özgürce faydalanabilirsiniz.
    programlamada kullanılan dil ne c++ ,nede javadır. Biraz ortaya karışık bir platformdur. ancak java veya C ile ilgili biraz bilginiz varsa kod yazmak çok kolay gelicektir.

    ancak elektrik elektronik mühendisliği okuyan arkadaşlara bir tavsiye, arduinodan uzak durun. bunun sebebi arduinoda library (kütüphane) denen eklentinin emek harcamadan yazılıma eklenebilmesidir. zaten yazılan kodda hemen hemen bütün işi bu kütüphane yapar.
    haa ben kütüphanemi kendim yazıyorum diyorsan sıkıntı yok..