1. 30 kasım 2016 tarihindeki southampton'a karşı emirates stadyumunda oynayacakları lig kupası maçı öncesi chapecoense real takımı için efsanevi bir saygı duruşu gerçekleştiren takım.

    neredeyse tamamı dolu olan emirates stadyumundan bir dakika boyunca tek bir ses dahi çıkmadı, tüylerim diken diken oldu. saygı duruşundan sonra ise spiker "futbolun büyüsü bu, herkesi bir anda birleştiriyor" dedi. inanılmaz doğru bir cümle ama ne yazıkki türkiye için geçerli değil.
  2. 1886 yılında kurulmuş ingiliz takımı. bugüne kadar 13 kez premier lig şampiyonluğunu 12 kez fa cup şampiyonluğunu kazanmıştır. bir kez uefa kupasında bir kez de şampiyonlar liginde final oynamıştır. ingilterede manchester united ve liverpool fc takımlarından sonra en çok şampiyonluğu bulunan takımdır. son şampiyonluklarını namağlup tamamladıkları 2003-2004 sezonunda kazanmışlardır. en zengin futbol takımları sıralamasında ilk onun içerisindedirler.
  3. büyük britanya kraliyet ordusunun tophane işçileri tarafından 1886'da kurulmuş harbiyeli ingiliz futbol kulübüdür. eski isimleri royal arsenal'dir. forma renkleri kırmızı ve beyaz, stadyumları londra'daki emirates stadyumu'dur. ingiltere'nin en zengin ve en başarılı kulüplerinden biri olup, ingiltere'de 13 premier league ve 12 fa cup şampiyonlukları bulunmaktadır. uefa şampiyonlar ligi'ne sürekli katılım göstermeyi başaran londra ekibinin uluslararası çapta da önemli başarıları vardır.