1. "bildiğinizden daha fazlası" sloganıyla çıkan yeni internet gazetesi, gazeteduvar.com ile birlikte büyük bir açığı kapatacağı düşünülüyor. kapatılan gazetelerin yazarlarından bir kısmı bu platformda yazacak, ön yargıyla yaklaşılmazsa herkes için faydalı olacaktır. genel yayın yönetmenliğini bence türkiye'nin en tarafsız gazetecisi ve hala bir muhabir heyecanıyla, geçirdiği kazaya rağmen, gazetecilik yapmaya devam eden celal başlangıç yapıyor.

    doğru bilgiye ve tarafsız yoruma ihtiyacın olduğu bugünlerde büyük bir cesaret örneği olarak ders alınması ve takip edilmesi gerekiyor. karşı çıkabilirsiniz, nefret edebilirsiniz fakat yazı ve okuma üzerinden yargılamaların yapıldığı bu otoriter sistemde nefes alma alanı olacaktır, ve okumak kimseye zarar vermeyecektir.

    yaklaşık yazar kadrosu
    ahmet nesin, ahmet tulgar, ayşe düzkan,ishak karakaş, baskın oran, canan kaftancıoğlu, celal başlangıç, doğan özgüden, ergün babahan, fehim ışık, hülya gülbahar, ihsan eliaçık, inci hekimoğlu, ışın eliçin, koray düzgören, melda onur, nazım alpman, ömer faruk gergerlioğlu, orhan alkaya, ragıp duran, ragıp zarakoğlu, sezin öney, yavuz baydar, yetvart danzikyan, yıldırım türker

    http://www.artigercek.com
  2. yansızlık diye bir şeyin olmadığını bilmeyenlerin şakşaklamaması gereken sitedir.
    gazeteciliğin tarafsızlığı, herhangi bir yerle çıkar ilişkisi olmadığı anlamına gelir, bir fikrinin olmadığı anlamına gelmez, zaten sitenin açılış yazısını da okumaya üşenmeyen bunu görür.

    gazeteci gerçeğin kimin yanına düştüğüne bakmaz, kime yarayıp kime yaramadığına bakmaz, örneğin cizrede birileri yakılarak öldürülmüşse bunun haberini yapmama kim kızar, haberini yaparsam kime yarar diye düşündüğü anda gazeteci olmaz. bu gazeteciler kim eziliyorsa onun yanında olmuştur olacaktır da, değişen muktedirlerdir. gazeteci ezilenin gerçeğini haberleştirerek evet onun tarafında olur, çünkü egemenin baskıcı olduğu yerde egemene rağmen gerçeği yazmak yürek ister ve egemen bunu bir taraflılık ilişkisiymiş gibi yansıtır.

    sen kandırılmaktan bıkma, okuma da, kendisine verileni almaya meraklı milyonlardan ol rahat et, biz rahatsız olmaya devam edeceğiz, çünkü okuyan rahatsız olmaya mecburdur.