1. 5. sınıf öğrencisi cevap verebiliyor diye bu paradoks aşağılanamaz.

    kaldı ki halen bir cevabı yoktur paradoksun. fizik evreninde yaşıyoruz, adımının bir boyu yaklaştığında vs. gibi yanıtlar mantıklıdır, gözlem şartı altında doğrudur.

    ancak paradokslar böyle değerlendirilemez. paradoksları istanbul, kocaeli gibi bilumum saçma sapan örneklerle kıyaslamak da yersizdir.

    zira paradoks kendi şartları altında incelenmeli, ele alınmalıdır. zenon der ki, koşucu adım attıkça, belli bir mesafe ilerledikçe tavşan da bir miktar ileri gider ve asla yakalanamaz. bu eylem bütünü ne bizim dünyamızda, ne de evrende gördüğünüz herhangi bir gezegende geçmek üzere uydurulmuş değildir; bu eylem bütünü, zenon'un aklındadır ve zenon'un aklındaki haliyle, bir paradokstur.

    cevabı verilemez. kaldı ki paradokslar cevap aramak için var olmaz da.
  2. "aşil iyi bir koşucudur kaplumbağaya avans verir ve önden başlamasını söyler. yarış sırasında aşil kaplumbağanın başladığı yere geldiğinde kaplumbağa belli bir mesafe katetmiş olacaktır. bu sebeple tekrar kaplumbağanın ikinci konumuna geldiğinde kaplumbağa yine biraz yol almış olacaktır. bu böyle devam etse de hiçbir zaman aşil kaplumbağaya tam olarak yetişemeyecektir. buradan hareketle eğer mantıksal ya da matematiksel olarak hareketin var olduğunu düşünürsek aşil'in kaplumbağayı geçemeyeceğini düşünmemiz gerekir ki bu da saçmadır der."

    (bkz: zenon)
    abi
  3. (bkz: limit)

    5. sınıfa giden değil, 12. sınıfa giden bir öğrencinin bir öğrencinin matematiksel olarak çözebileceği bir paradokstur.

    yoksa matematik doğayı formülize eder.neyleyim doğada geçersiz olan matematiği, fiziği?

    yani x sonsuza giderken 1:2+1:2^2+1:2^3+....+2^3=1

    aşil kaplumbağaya toz yutturacak anlayacağınız.
  4. zenon'un ok paradoksu'nda ve bu paradoksta amaç duyu verilerinin ne kadar da yanıltıcı olduğunu ortaya koymaktı. bize öyleymiş gibi gelen olayların aslında öyle olmayabileceği ihtimali üzerinde durmaktı mesele.

    filozoftur, ne dese yeridir. ama siz naptınız, zenon ile dalga geçtiniz. ayıptır.^:swh^
  5. doğru demiştir. ancak bu matematik evreninde doğrudur, zira biz fizik evreninde yaşadığımız için bizim evrenimiz için bu durum doğru değildir.
  6. ilk baştaki varsayımlarından biri yanlış olduğu için ortaya çıkan paradokstur. evet bir sayı ve hatta sayı doğrusu sonsuza kadar ikiye bölünebilir. ama yukarıda da dendiği gibi bu durum matematik evreninde geçerlidir sadece ve biz fizik evreninde yaşıyoruz ve bu evren birimlerden oluşuyor. birçok şeyin en küçüğü var. bunlara planck birimleri diyoruz. plank uzunluğu, planck zamanı, planck hacmi vs. bu örnekte de ihtiyacımız olan şey planck uzunluğu. aradaki mesafeyi sürekli ikiye bölerseniz bir yerden sonra planck uzunluğuna erişirsiniz ve ondan sonrası yok. yani bildiğimiz fizik kuralları orada işlemiyor, anlamsız hale geliyor.