1. muhtemelen 6 aylık çocuğu olan yahut nişanlı olan bir askerin yazdığı yazı. ölse(keşke kimsenin burnu bile kanamasa) basın tarafından ilk dikkat çekilecek nokta o olur.

    bölgeye gönderilen özel harekatçıların cast ajansları tarafından tasnif edildiğini düşünüyorum artık. "bunun hamile eşi var, bunu sıcak çatışma bölgesine gitmeliklere yazın" şeklinde bir şeyler belki de..?

    işin en acı tarafı; bunları yapıp kahramanlık hikayesi olarak anlatacak halet-i ruhiyeye devlet tarafından sokulmuş, ruhuna durmaksızın nefret zerk edilmiş insanlara öfke kusuyoruz, onları sorumlu olarak görüyoruz. ensesinden vurulan özel harekatçı da, cesedi çıplak halde fotoğraflanan terör örgütü mensubu da hükümetin ve resmi devlet ideolojisinin istediğini yapmaya, insanları nefretle doldurmaya yarıyor.
  2. birkaç kanı bozuk askerin fotoğrafından bölgedeki tüm güçleri suçlamak da hatadır bunları yapan askerleri savunmak da. bu tür görevi kötüye kullanan askerler direk şikayet edilmeli ve başka "komiklik"ler yapmaya çalışmadan bölgeden uzaklaştırılmalıdır.
  3. itler cocuklari kolundan tutup zorla daga cekmis, cocuklari koselerden cikarip duvar dibinden ates etmis, cocuklarin kanina girmis kimbilir birilerinin baska neresine giriyar. ortada ev kalmamis, ayakkabiyla girmek gercekten hic olmamis denecek basliktir
    iudex
  4. yer : facebook
    tarih : 2016
    grubun adı : konya sevdalıları
    profil : türk bayrağı altında nöbet tutan asker
    paylaşım : kimse türk'ün gücünü özellikle konya'lının gücünü denemesin anladın sen ;)
    altındaki yorumlar : "allah vatan görevini yapan bu kahraman yiğitlere uzun ömürler versin. allah yardımınız olsun. eline koluna sağlık. tekbir : allahu ekber"
    beğeni sayısı : 1000
    paylaşım sayısı : 400
    altındaki diğer yorumlar : "eline sağlık", "ccc helal kardeşim", "konya farkı herkes haddini bilecek"

    bunu herhangi bir yerden almadan kendi kafamdan yapabiliyorsam böyle tabloları çok sık gördüğümüzün bir kanıtı.
  5. mevzu tartışılır da "... başkasının mülküne ayakkabılaryla girip ..." ne demek? bu nasıl bir eleştiri. asker ne yapsaydı eve operasyon yaparken ayakkabılarını mı çıkarsaydı? bu nasıl bir kafa?

    ayrıca savaşan insanın ruh halini eleştirmeden önce biraz empati kurmak lazım. o insanlara her gün silah sıkılıyor, arkadaşları yanlarında vuruluyor, pkknın zulmüne bizim gibi televizyondan değil doğrudan tanık oluyor. ki bunları yaşayan insanlar daha gencecik. çok normal davranmalarını beklememek lazım.
  6. Hareket doğru değil, peşinen söyleyeyim

    Ancak ilhamı 'o odanın içerisine çıkan tünelden' alıyor anladığım kadarıyla.

    Ayakkabıya takılan arkadaşım, bak orası artık ev değil. Masum insanlar ayrıldı oradan. Orası mevzi, içinden kötü adamlar çıkıyor, orada bu vatan için canını verecek insanlara pusu kuran köpekler var. Orada canlar yitiyor, o ev dediğin yerin ırzına geçip altını deşmişler zaten.

    bak burası da yatak odası
    yalan
  7. bırakın yirmi yaşında çocuklar gerginliğini atsın.
  8. tek bir kürdün yaptığı yüzünden tüm kürtleri yargılamayın diyen sevgi amonyum nitratlarî gelmiş burda duyar kasiyo.
  9. sosyal medyada -şehitlerin kariları bize kaldı-yazan mahluklardan daha kötü bir yazı yazmislar demek ki üstüne bu kadar konusuluyor.

    baksan herkes askeri stratejist, herkes sicak çatışmaya girmiş, herkes asker herkes polis.