• youreads puanı (10.00)


  1. serinin en sevdiğim oyunu olan assassin's creed 2'nin oyunun kendisinden güzel olan müzikleri. oyunu bilmeyenler için oyunun konusu 15. yüzyılın 2. yarısında italya'da geçiyor. dolayısıyla müziklerde o döneme ait veya yakın müzikler. bazı şarkılarda sadece senfonik,bazı şarkılar ise senfoni, elektronik birleşimi. benim için bir oyunun soundtrack'i olmaktan daha çok bir sanat eseri. bestecisi ise jesper kyd isimli danimarkalı bir abimiz. ben özellikle iş yerinde rapor kontrolü yaparken aşırı odaklanmam gereken zamanlarda dinliyorum. dinginleştirici bir etkisi var. favorim ise 13. şarkı olan dream of venice.
  2. zaten bugün assassin's creed hala popülerse, bunu assassin's creed ii'ye borçlu. ilk oyun bir deneysel çalışmaydı. ancak ikincisinde çok büyük bir adım atıldı. ikinci oyun bir "sanat eseri" dense abartılmış olmaz sanırım. ezio auditore, rönesans dönemi italyan kentleri, floransa, leonardo da vinci ve jesper kyd'in müzikleri...

    soundtrack'te özellikle ezio's family adlı şarkı favorimdir. başlığın videosunda dakika 7:18'den itibaren dinlenebilir. özellikle assassin's creed ii'nin konusu biliniyorsa şarkı çok etkiler.