• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
asteriks britanya'da - rene goscinny, albert uderzo
"astérix" serisinin en sevilen maceralarından biri. astérix ile obélix britanya'da romalılara karşı direnen kuzenlerine yardım etmek için sihirli iksir götürüyorlar. fakat fıçıyı romalılara kaptırıyorlar ve olaylar gelişiyor.

çizgi film ve film uyarlamaları da var.


  1. bu hikaye genelde ingiliz esprileri sebebiyle beğenilmiş. benim en beğendiğim espri şu oldu: romalılar britanya'ya giderken gemiye dikili küçük bir fortification kaleleri vardı... adı da aquarium heheh

    [kitabın görselini aratırken "asteriks britanya'da idefix (-nerede?)"]

    edit 18 şubat 2017: kendim için şu notu düşmek istiyorum, hazır unutmamışken: bu asteriks'leri niye okudum? sanırım bir büt atağını daha goller yiyerek savuşturduktan sonra, stres çıkışı biraz dinlenme olmuştu bana. iki, roma tarihine hiç ilgi oluşturamadım, onu biraz şeyapıyor. caesar'ın galya savaşlarıyla ilgili videolara bakarken de asteriksi hatırlamış olabilirim. üç, asteriks'leri bulunca, başka milletlere dair stereotip mizahı merak ettim, o yüzden onlara baktım sadece, bakmışken de buraya kaydedeyim dedim... en son korsika'ya bakarken sıkılıp bıraktım: eh, hep aynı şeyler... çocuk değiliz ki habire obélix'in romalıya vurup uçurmasına gülelim :)