• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.67)
auf der anderen seite - fatih akın
altı insan, altı biyografi, altı hayat yazgısal bir şekilde iç içe geçiyor. her biri bir yolculuğa çıkıyor gündüzlerden ve gecelerden geçen, sarp ve dikenli yollardan yaşamın kıyılarında dolaşan ve bizzat yolcuların benliğine giden birer yolculuk. bir ucu almanya bremen’den başlayıp karadeniz kıyılarına ulaşırken, başka bir uç istanbul’dan başlayıp bremen’e ulaşmaktadır.


  1. orjinal adı auf der anderen seite'dır.

    içinde bir adet fiziksel, bir adet mantıksal hata barındırır.
    - lotte'nin silahı almaya gittiği sahnede, lotte asansörden inerken, asansörün aynasından kameramanın ayakları gözüküyor.
    - bayram namazından önce ezan okunmaz.
  2. adının yaşamın kıyısında olmasına kanıp düzbastı izlemeye başlayıp sonra da yarısında durdurup altyazı aramaya üşenince yarı anlamaz izlediğim film oldu o yüzden çok bişey dememem lazım ama öncelikle başı ve sonu harikaydı. çok da gençti sizin yaşınızda hep çernobilden bunlar kısmı pek fena içimi oturdu nejat babasını beklerken akan son jenerik de harikaydı. bir de türkiyede sol hareket bir takım sevgi görmemiş gençlerin yarı cahilce yaptıkları iki anne şefkati bağışlanma görünce vazgeçiverdikleri yasadışı faaliyetler olarak anlatılmış filmde özetle.bu mudur yani. daha sevimsiz anlatılamazdı.