• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.07)
av mevsimi - yavuz turgul
cinayet masasındaki tecrübesi nedeniyle avcı lakabının hakkını veren komiser ferman ile adı deliye çıkmış idris baba-oğul kadar birbirine yakın iki polistir. aralarına antropoloji mezunu bir çömez olan hasan katılmıştır. üçü öldürülen genç bir kızın katilini bulmakla görevlendirilir. soruşturma sırasında uyuşturucu ticaretinden zengin bir işadamına kadar farklı insanlarla karşılaşacak bu üç polisin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.


  1. yavuz turgul gibi bir ustanın nasıl böyle sıçtığını anlayamadığım filmi. amerikan özentisi senaryo. oyunculuklar bitik. renk ışık tasarımı rezalet.
  2. cem yılmaz'ın ölürken "bakış açınızı değiştirin" sahnesinden başkasını hatırlamadığım film.
  3. cem yılmaz'ın tam anlamıyla deli idris'i oynadığı film. lazca konuştuğu sahne kahkahalarla güldürmüştür.
  4. cem yılmaz ve şener şen'in başrollerini aldığı yavuz turgul filmidir.

    bence gayette başarılı bir film olmuştur. cem yılmaz'ın yer yer güldürmesi ve şener şen'in duruşu yeterli olsa gerek.
  5. şener şen'in kurt polis yerine emekli öğretmen sukunetinde takıldığı film.
  6. şener şeni normalde severim ama bu role gitmemiş bence üstteki arkadaşın dediği emekli öğretmen tabiri 10 numara oturmuş. kendisi yerine daha agresif, kurnaz bir sanatçı olsa daha iyi olurdu.
    cem yılmazın böyle bir karakteri bu kadar iyi canlandırması şaşırtmıştır. komedi dışında da oynasa da daha sık izlesek keşke.
    okan yalabık biraz daha geri planda kalsa da kendisini çok severim, o çömez rolünde de gayet başarılıydı.
    çetin tekindora zaten kimi canlandırsa yakışır
    wtf
  7. !---- spoiler ----!

    türkiyede hollywood tarzı polisiye umanın yanılacağını gösteren film ki kötü anlamda demiyorum bunu. bence film sadece bizden olanların anlayabileceği detaylarla doluydu. cem yılmazın kadınlar hakkında atıp tutan ama ömrü bir kadının etrafında geçen idris karakteri,şiddet gördüğü adamla tekrar tekrar başa dönen hala onunla sevişebilen asiye, biz kurban değilmiyiz diye soran şirketli modern ağaların elinde esir aile , iş bulamadığı için belki de dünyada kendine uymayacak tek işi yapan hasan, operasyonda gözgöze geldiği can çekişen adam , hasanın finaldeki küvet sahnesi pamukun mutfak sahnesinde söyledikleri ve daha bir sürü detay oldukça gerçekti . yalnız şu var ki pamuk un şartlarında bir kızın para pul kabul etmemesi kısmı gerçekçi olmamış onun şartlarında dünyada birkaç bin dolara böbrek satan insanlar varken. vermezse o böbreği zorla alacaklarını tahmin edebilirken. keşke kalp gibi verildiğinde insanın yaşamasını imkansız kılan bir organ üzerinden dönseydi hikaye. soundtrack müthiş bu arada.

    !---- spoiler ----!
  8. bakış açınızı değiştirin sahnesi bence harika, kolay kolay unutulmaz
  9. türk sinemasının en iyi parçalarından olup hakkının verilmediğini düşündüğüm film.

    polis rolünde olunca gönül şener şen'i daha da aktif görmek istiyor tabi ki ama bu boşluğu filmde arıza bir karakterle cem yılmaz doldurdu zaten. kaldı ki film aksiyondan ziyade gizem-gerilim öğeleriyle dikkat çekiyordu. kaçan ve kovalayan karakterler de zekalarıyla dövüşüyorlardı.(burdan kafka'ya selamlar). bence bu haliyle de gayet güzeldi.

    çetin tekindor seni severiz ama aynı filmde olunca şener şen takımındayız ya kusura bakma (:
    8.0/10
  10. oyunculuk kalitesi güzel fakat senaryosu yetersiz bir film.