• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.41)
avatar - the last airbender
aang adlı 12 yaşındaki (buz dağında 100 yıl donarak kalması düşünülünce 112 yaşındadır) bir hava bükücü, güney hava tapınağı'nda yaşamaktaydı. yaşlı keşişlerden kendisinin avatar olduğunu öğrendi. normalde bir avatar'a gerçek kimliği 16 yaşına bastığında söylenirdi ancak keşişler 4 ulus arasındaki savaşın yaklaşmakta olmasından korktukları için bunu daha önce açıkladılar; çünkü bir savaş başladığında barışı getirebilecek ve dengeyi yeniden sağlayabilecek tek kişi avatar'dı. kısa bir süre sonra aang, öğreticisi ve koruyucusu keşiş gyatso'dan ayrılmak ve eğitimine devam etmek için doğu hava tapınağı'na gitmesi gerektiğini öğrendi.
korkmuş ve kafası karışmış olan aang, uçan bizonu appa ile birlikte kaçmaya karar verdi. ama güney okyanusu'nda ani bir fırtına ile karşılaştı ve okyanusun dibine doğru batmaya başladı. kendinden geçmiş bir halde bilinçsizce avatar hâli'ne geçen aang, kendisini ve appa'yı korumak için bir balon yarattı. ancak aang yarattığı buzdağının içinde avatar hâlinde kaldı ve bu buzdağı güney kutbu'na doğru sürüklendi. katara ve sokka balığa çıktıklarında aang'i buldular ve aang'e ateş ulusunun diğer uluslara yaptığı izdihamı durdurmak için yardım etmeye karar verdiler. (wikipedia)


  1. ilk sezonun yarısını izleyip daha sonra devam edememiştim. içimde yaradır.
    kikk
  2. cakal
  3. çok güzel bir yol hikayesidir. bölümler gerçekten bölümdür ve hemen hepsinin çok güzel birer hikayesi vardır.
  4. S2Ep17'de, Iroh amca'nın Prens zuko ile yüzleşme sahnesi herkes tarafından izlenmelidir. Bu sahne çocuklar için değil, hayatta yolunu kaybetmiş ve ne yaptığını bilmeyen, yapmak istediğini değil ona dikte edilen işleri yapan yetişkinler içindir.
    Çünkü bu hayatta herkesin kendine sorması gereken iki tane büyük soru vardır:
    - Ben kimim?
    - Ne yapmak istiyorum?