• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.77)
ayrılsak da beraberiz
berna ve teoman şiddetli geçimsizlik sonucu boşanmaya karar veren ama boşansalar da aynı evi paylaşmaya devam eden modern ve genç bir çiftir.

eski dünürler sürekli birbirleriyle didişirken, berna ve teoman'ın renkli arkadaşları ve apartmanın diğer sakinleri bir dakika olsun onlara rahat vermezler. kısa yoldan köşeyi dönmeye bakan feridun, bütün hayali zengin ve yakışıklı bir koca bulumak olan serpil, kapıcılıktan şarkıcılığa terfi etmeye çalışan idris, apartman yöneticisi yesari bey, caycı hüseyin ve karısı gündelikçi emine teoman ve berna'nın yarı ama halen beraber devam eden hayatlarının eğlenceli parçalarıdır...


  1. 1999 yapımı sağlam bir yerli sit-com.

    şu sıralar tv8'de yeniden yapımı da oynuyor sanırım ama bakma fırsatım olmadı hiç. ön yargılı olduğum için kesin hiç olmamıştır demek istiyorum. bir şeyi de tadında bırakın be arkadaş.

    ayrıca 'teooo, yırttık abicim, yırttık!' :)
  2. gerçekten sevdiğim bir dostuma yönelik sarf ettiğim "can dostum güzel insan" tabirini yaşantıma sokmuş; feridun'nun teoman'ın başına açtığı olayları anlatan geçmişte kalan güzel dizi. belki de geçmişte kaldığı için güzel geliyordur bilemeyeceğim, ancak o zamanlar gayet de izliyorduk.
  3. dizinin senaristlerinden fatih solmaz'ın gerçek hikayesidir
  4. 2015 yılında algı eke ve mete horozoğlu başrolleriyle tv8 de tekrar canlandırılmaya çalışılan ama kısa sürede yayından kaldırılan, ilk hali (bence) efsane olan dizi.
  5. 2000'li yıllara bu dizi ile giriş yapmıştık. janset'i izlemek gerçekten keyif vericiydi.
  6. yırttık abicim yırttık ! feridun bitir'in askerleriyiz
  7. türkiyenin en başarılı sit-comları arasında yer alan çok orijinal bir diziydi.

    !---- spoiler ----!

    teoo yırttık abicim yırttık
    bana stand up yapma
    sen sus yer elması
    can dostum güzel insam teo
    bir şey biliyoruzda söylüyoruz

    !---- spoiler ----!
  8. hafızam beni yanıltmıyorsa eğer trt1 de yayınlanıyordu bu dizi.

    günümüzde ise bu tarzda bir dizi çekilir mi diye sorsak nerdeyse hepimizin vereceği cevap aynı olacaktır.

    feridun bitir tabiki dizi efsanesi saygım büyük. bunların dışında mehveş ve hurinur hanım'ın kavgaları ile leptop recai karakterleri de çok sevdiğim karakterlerdir. benim de sık sık kullandığım 'bana stand-up yapma leptop recai' repliğini kullanmama ön ayak olan dizi.
  9. yerli sit com tarzının en iyi örneklerinden biri. son bölümlerde saçmalamış bile olsalar, insan profillerini absürt düzeyde iyi ve komik anlatmayı başarabilmişlerdi.
    dizide iki ayrı kayınvalide tipi ile usta oyuncular eğitimli sanatçı olmanın altını çizdiler.
    tipler çok iyi seçilmişti. metin yazarken bizim insanımızı ve neye güleceğimizi iyi bilen insanlarla çalışmışlardı.
    insanı irite etmeden güldüren, galiz esprilerin ağına düşmeden güldüren bir diziydi.
    bu gün bile izlenebilir bence!
  10. bildiğim fransızcanın yarısını öğrendiğim dizi. "jönepasipuble", "ohmondiyo", "volevokuşaaveakmousa" gibi. sonuncusunu farklı bir kaynaktan öğrenmiş olabilirim.