1. eksikliğinde;

    kansızlık (b12 eksikliğine bağlı)
    denge kaybı vb nedenlerle yürümekte zorlanma
    dilin şişmesi, iltihaplanması
    cildin sararması veya solması
    kol ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanma
    halsizlik
    güçsüzlük
    depresyon
    unutkanlık, hafıza kaybı
    düşüncelerini toplamakta zorlanma, dikkat dağınıklığı vb
    paranoya ve halüsinasyon görme
    nefes darlığı
    tat alamama
    görme bozukluğu
    ishal ya da kabızlık

    gibi sonuçlar doğuran vitamin. bende güçsüzlük, halsizlik, unutkanlık, düşüncelerimi toplamakta zorlanma, dikkat dağınıklığı, telaş hali vardı. doktor hap verdi, onu kullanıyorum. daha 4, 5 gün oldu biraz düzelme var. ama plasebo etkisi olabilir.

    bir de d12 vardır fakat o eminem'in rap grubudur. konumuzla alakası yok. ^:xd^
  2. 3 aydır kullanmakta olduğum ilaç. gerçekten insan önce kendini depresyonda sanıyor. meğersem vitamisizlikten ölmüşüm ağlayanım yok. o yüzden önce kan tahlili yaptırın.

    yan etkisi: iştah açıcı olup, artık yaza hazırım. :(
    ozumm
  3. sadece hayvansal kaynaklı besinlerde bulunan ve elzem olan bir vitamindir. eksikliğinden çok güzel bahsedilmiş, ancak şunu ekleyeceğim; vejetaryen ve veganlarda tahlil yapıldıktan sonra doktor önerisiyle kullanılması gereken bir vitamin, çünkü besin yoluyla alamıyorlar.

    ayrıca benim için çok önemli olduğu için belirtmek isterim; hamilelikte yeterli hayvansal ürün tüketmeyen veya vitamin desteği almayan; bu yüzden b12 değerleri düşük olan annelerin bebeklerinde zihinsel gelişim geriliği veya anomaliler görülebilir.

    bu sebebe bağlı olarak zihinsel gelişim geriliği olan bir yakınım var. günde 3 köfte 1 peynir yememenin bedeli çok ağır.
  4. ciğerin içinde ibadullah bulunan vitamin
  5. zona tedavisi için kullandığım bir vitamin oldu kendisi. bunun dışında alkol kullananlara da veriyor doktorlar. vitaminler saf olarak almak en güzeli ama günlük koşturmaca içinde yararlılardan çok, vücudu savaş haline sokanları almayı tercih ediyoruz, naçizane.
  6. aşırı eksiklik sonucu bir hafta boyunca her gün enjeksiyon yoluyla aldığım vitamin.
    kafamı ellerimin arasına alıp "ben neden böyleyim" diye çok kez düşünmüştüm. neyse ki geçti.
    eksikliği ciddi sorunlar yaratabiliyor, yukarıdaki belirtilerden çoğu bulunuyorsa bir kan tahlili olmanızı öneririm.
  7. bunun eksikliği başka birşeye benzemiyor, fil hafızalı beni balık hafızalı birine çevirdi. bir süre kendimi gerizekalı gibi hissetmeme neden oldu çok iyi bildiğim şeyleri hatırlayamıyor, halsizlikten uyku halinden kurtulamıyordum bir de vize notlarım öyle çakılmıştıki yere, neyseki doktora gittim ilaç kullandım 1 ay. 1 ay sonra eski hafızama kavuştum hem de o dipteki notlar arşa çıktı. placebo etkisi mi bilmem ama ilaç bana müthiş geldi, ilaç kullanmayan ben şu gün verse doktor b12, ayıla bayıla içerim.
  8. hayvan karaciğerinde fazla miktarda bulunduğu için özellikle günümüzde genç kızlarda pek görülen aneminin sebebi olabilir. ki kadınların menstrual döngüsü sebebiyle kan değerlerine daha da dikkat etmeleri gerekir.

    eksikliği sonucu megaloblastik anemi denen, kan hücrelerinin büyüklüğüyle karakterize anemi oluşur. hücreler büyüktür çünkü kemik iliğinde bölünmesine yardımcı b12 yoktur. onlar da büyümüş halde dolaşıma verilir.

    bevitab gibi tablet formları kullanılıyor tedavide, hızlı etki için de bir haftalık enjeksiyonlar var.