• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.22)
Yazar ahmet ümit
bab-ı esrar - ahmet ümit
kayıp babasıyla doğacak çocuğu arasında kalmış bir kadın... hayatın anlamını arayan bir insan: karen kimya... kapıları sırlara açılan bir kent... sırların mucizelere dönüştüğü geceler. mucizelerin hakikat sayıldığı zamanlar... yedi yüz yıl öncesinden gelen bir fısıltı... aşkı sadece aşkla tartanların ıtırlı soluğu... ölümün yok edemediği bir sevda... yıllara direnen bir sevgi; şems-i tebrizi ve mevlâna celaleddin-i rumi... günümüzden yedi yüz küsur yıl öncesine uzanan gerilim dolu, heyecan yüklü, mistik bir serüven..."taşta kan vardı, gökyüzünde dolunay, bahçede toprak kokusu. ürkütücü bir serinlik içinde yüzüyordu ağaçlar. kış güllerinin katmerlenme vaktiydi, nergislerin tazelenme demi. yedi kişi girmişti bahçeye... yedi öfkeli yürek, nefretin ele geçirdiği yedi akıl, yedi keskin bıçak. yedi lanetli adam bahçenin sessizliğini yedi parçaya bölerek yürüdü kurbanlarının bulunduğu tahta kapıya...taşta kan vardı. bahçede ürkütücü bir serinlik. cinayetin tek tanığı dolunaydı. hiç şaşırmadan, ürpermeden, korkmadan bakıyordu uzun boylu kavak ağaçlarının ölü yapraklarının arasından. yedi kişiden en genç olanı vurmuştu kapıya. en yaşlı olanı çağırmıştı içeridekini. yedi kişinin yedisi birden saplamıştı bıçaklarını içeriden çıkana.taşta kan vardı. insanların yüreklerinde nefret, dolunayda derin bir sükûnet..."(tanıtım bülteninden) (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)


  1. ahmet ümit'in mevlana ve şemsi tebrizi arasındaki ilişki ile birlikte şemsi tebrizi'nin vefatının çevresindeki sır perdesini aralamaya çalıştığı, bence bunda oldukça başarılı da olduğu polisiye türündeki kitabı. geçen yıl büyük bir keyifle okudum; tavsiye ediyorum; kitabın, bence, tek olmamış yanı, kitabın kahramanının kadın olması; ahmet ümit, bir daha herhangi bir kitabında kadın karakter yaratmaya çalışmaz umarım, pek olmamış çünkü; onun dışında on numara polisiye eder.
  2. bir yandan sevgilisi ve kendi secimleri arasinda kalmış kararsiz bi kadini anlatırken diger yandan şemsi tebrizi ve mevlanayi anlatan ve arasinda oldukca iyi bir baglanti kurulmuş olan kitaptir
    niko
  3. polisiye yönünü pek başarılı bulmadığım kitaptir.
  4. olmamış , kurgu olarakta çok sıkıcı ve insanı şaşırtmıyor bile . zaten mevlana & şems kitapları da artık yeter bence çünkü farklı bir anlatım yapılmıyor . (bkz: aşk-elif şafak) bunu okuyup sonrada bab-ı esrar ı okuyunca bi şey kazanmıyorsunuz.