1. bayrama son günler, benim hala giyecek bir bayramlığım yok. ama olsun, babamın çok güzel bir sözü var, o yeter benim için:

    "yavrucuğum, önemli olan bayramda yeni kıyafet giymek değil, temiz kıyafet giymektir."
  2. kendine olan sevgini saygıni asla hiçbir neden için eksiltme eksiltmelerinede izin verme. bedeli herne olursa olsun sen ozelsin .. ve ilerde çocuğuma söylemem üzere bir imza bıraktı bende
    belit
  3. hatirlanamayandir bazen.

    demek o kadar sıradan bir hayat yaşayan aksiyonu az biriyim ki, adama söyleyecek efsane bir laf ve poz kesip diyeceği 2 afili söz ortamı yaratmamışım. (*:swh)

    hatırladım editi: araba kullanmayı türkiyenin %80 i gibi mezarlik yolunda ögrenirken çalıların arasına daldığımda gözlerini pörtleterek "lan lan lan hayvan herif " diyişini hala unutamam. babamın gözlerinin yeşil olduğunu ilk o gün farketmiştim.
  4. "kadına karı dediğini duyarsam senin kalbini kırarım"
  5. yedinci yada sekizinci sınıftaydım babam yurt dışındaki işinden tatil için geri dönmüştü karne zamanı bütün arkadaşlarım takdir yada teşekkür almış fakat ben her zaman ki gibi zayıf dolu karneyle dönmüştüm eve , babama karneyi gösterdiğimde söyle sağlamından bi azar bekliyodum fakat hiç kızmaması üzerine dönüp mal gibi kızmıyıcan mı baba demiştim , oda bunun üzerine baba ve oğul et ve tırnak gibidir demişti elini gösterip , etle tırnak nasıl ayrılmıyorsa bizde senle ayrılmayacağız sen okusanda okumasanda benim oğlumsun demişti bu sözünü unutmayacağım heralde ömrümün sonuna kadar.
    he birde sabahları söylediği aç karnına sigara içme sözü var , her sabah sigara içerken kafamda yankılanan.
  6. insan ol der babam. her dediğinde de gözlerimin içine bakar. insanın halinden anla der, ihtiyacı olana elini uzatmaktan çekinme der.
  7. "ne kadar lazım?"
  8. "tabi ki mutluyum, kızımı gördüm çünkü."

    çok seviyorum
  9. çok küçükken, her düşüşümden sonra "dikkat et düşersin!" diye dalga geçmesiydi. canım acısa da babamın o lafına gülerdim.

    başka da aklıma gelmiyor. keşke daha çok anımız olabilseydi.
  10. çok fazla öğüt verdiği için çoğu zaman es geçmişimdir...ama birgün bir olay sonrası söylediği sözler hayat felsefemde önemli yer etmiştir...

    "iyi olmak zordur , iyilik yapmak daha zordur...iyiliği başkaları görüyorsa ve sana helal olsun diyolarsa o tam bi iyilik sayılmaz...gerçek iyilik sadece senin ve allahın bildiğin iyiliktir"

    yunan mitolojisinden bizim pederus