1. online kitap satın alma şeysi.

    başlığını açmamın nedeni şu an babil.com üzerinden yaptığınız 100 tl ye kadar olan alışverişlerde enpara kullanırsanız %50'si sonraki ayın 5. iş gününde hesabınıza geri yatıyor. yani 100tl lik kitap aldınız diyelim enpara kullanarak , sonraki ayın 5. iş gününde 50 tl si direk hesabınıza geri yatıyor. ben denedim onayladım.

    oldukça güzel bir kampanya , enparanız yoksa bile ücretsiz olarak temin edebiliyorsunuz. ben iliğine kemiğine kadar süründürdüm kampanyayı. bunun dışında şöyle bir soru işareti de olabilir " ulan adamlar arttırmışlardır fiyatları " diye. farklı sitelerle karşılaştırmalar yaptım , fiyatlar hemen hemen aynı , kimi zaman 1-2 tl artıyor , kimi zaman 1-2 tl düşüyor. ben 40 liralık kralların yolu'nu 20 tlye almış oldum , kısa ömrümde ilk defa kazık atmış gibi hissettim , sevindirik oldum.

    not : ne babil.com ile ne de enpara ile bir alakam yok. siz kitapseverleri bu kampanyadan haberdar etmek istedim.
  2. kargo ücreti konusunda kampanyalarını sürekli değiştiriyorlar. bir bakıyorsunuz 30 tl ve üzeri kargo ücretsiz, bir bakıyorsunuz kargo bedeli yok, bir bakıyorsunuz 44 tl ve üzeri...
    buzlu
  3. 1 haziran- 31 ağustos arası geçerliymiş, aylık 50 kampanya sonuna kadar ise toplam 150 lira indirim kazanılabilirmiş. örneğin bugün 160 liralık sipariş verirseniz 100 liranın üzeri için indirim uygulanmıyor ve şu an temmuz+ağustos olmak üzere 100 lira indirim kazanılabilir. her ne kadar babil.com u pek sevmesem de sömürmek gerek.
  4. "yorumlar kitap kazandırıyor" diye bir kampanyası başlamış.
    kitaplara yorum yapıyorsunuz ve bu yorumlarınız diğer üyeler tarafından oylanıyor. her hafta en yüksek puanı alan ilk 10 kişiye kitap hediye ediliyormuş. (her hafta hediye kitaplar da değişiyor üstelik)

    eğer katılan, yorumladım, kitabımı bekliyorum diyen varsa bir haber etsin beğeni açısından burdan destek çıkarız.^::)^
    detaylı bilgi

    edit: o değil de bu hafta ben kazanmışım. hediye kitap. bayılırım!
    edit2: hediye kitabın yanında bir de defter hediye etmişler. gönlümdeki yerini daha da sağlamlaştırdı babil.
  5. bkm express kampanyasıyla yine bir adım öne geçen alışveriş sitesi. kitap kurtlarının haberi olması dileğiyle.
    http://www.babil.com/Main/Home/PageContent/bkm-express-kampanyasi

    daha önceki alışverişlerimde beni hep memnun eden bir site oldu. kutulamaları, eşantiyon olarak verdikleri kitap ayraçları, not defterleri ve mousepad ile de güzel bir yere sahipler bende. aldıkları kitapta sorun yaşayanlarda (kapakta çizikler, sayfalarda kırışıklar, kutulama problemleri) var. internette biraz araştırıldığında bununla ilgili problemlere erişilebiliyor. her ne kadar ben karşılaşmamış olsam da bunu da belirtmekte fayda var. fiyatlandırma konusunda genel gözlemlerim popüler olan kitaplar ve kampanyalı kitaplar diğer sitelerden ucuza bulunabiliyor ancak az satılan kitaplar sanki biraz daha yüksek fiyatlı gibi. benim karşılaştıklarım bu şekilde oldu.
    sorarsanız tercih etmeli miyim babil'i diye, benden onay çıkar.
  6. enparacard %50 indirim kampanyası ile toplamda ikiyüz liralık alışveriş yaptığım site.ancak kampanya harici fiyatlarının(ygs/lys kitapları için konuşacak olursak) normalden %30-35 pahalı olmasi sebebi ile kendisinden tiksindirmiştir.
  7. tercih edilesi kitap sitesi.

    edit: dün gelen siparişimde kutunun içinde 5 tane defter yollamışlar.
  8. diğer rakiplerinden farklı şirketler ile ortaklaşa yaptığı kampanyalar sayesinde farklılaşan, enpara ile yaptığı kampanya sonrasında büyük bir müşteri kitlesi elde eden sitedir.
  9. stokta gözüken kitabı sipariş ettikten sonra iptal eden site bundan şikayetçiyim ama genel olarak kullanılabilir alışveriş sitesi
  10. idefix'e iyi bir rakip ve arada yaptıkları indirimler iyi hoş ancak gönderdiği kitapların kapaklarında bazı deformeler oluyor. sadece bir kez alışveriş yapmama rağmen üç kitap ve 2016 iletişim yayınları edebiyat takvimi siparişi verdim. kutunun içine koydukları bim'de satılan neskafeyi ve bolca ayraç koymaları bir yana benim gibi kitapların kapaklarına zarar gelmsin, fazla yıpranmasın diyen özenli-takıntılı birine karşı çok can sıkıcı bir olay. zira yıpranmasın diye katlamıyorum bile kitapları. hele altını hiç çizmiyorum!

    sanki depoda tek tük kalmış ve üstüne bir şeyler koymuş gibi geldi siparişini verdiğim kitaplar ama onun haricinde kargo süresi ve hızlı gönderisi iyiydi. idefix gibi yurtiçi kargo ile çalışmıyorlar ya, bu bile artı kazandırıyor kendilerine.