• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.33)
bacalaureat - cristian mungiu
film küçük bir kasaba doktorunun çocuklarını yetiştirmede çektiği sıkıntıları anlatmaktadır.


  1. 69. Cannes film festivalinde en iyi yönetmen ödülünü olivier assayas ( personal shopper) ile paylaşan cristian mungiu filmidir. Romanya sineamasının iyi örneklerinden birisi olacağı kesindir.
  2. sistemin, devletin, yöneticilerin mutsuz ettiği bir toplumun hikayesinin anlatıldığı 2016 yapımı ödüllü film. sistem bozuk. bireye katkı sağlayacağına onu daima aşağıya çeken cinsten. bildiğimiz, gördüğümüz bir hikaye.

    ee sistem bu kadar çökmüşken bireyden de üstün nitelikli, daima doğrudan yana, "ahlaklı" olmasını beklemek saçma. aslında bu, "gemisini kurtaran kaptan" düsturuyla, oradan oraya savrulan, çoluğunu çocuğunu bu bozuk düzenden kurtarmaya çalışanların hikayesi. bunu yaparken düzeltilemez şekilde bozulmuş olan düzenin onu da ahlaksızlaştırmasına karşı koyamayanların.

    süresi uzun, temposu düşük, mutlak bir benzerine rastlamışsınızdır doğu avrupa sinemasında. zaman zaman anlattığı gerçekler kadar sıkıcı olsa da, izlenip acı gerçeklerle bir kez daha yüzleşilebilir, ya da sokağa çıkılabilir, devlet dairelerinde iş halletmeye falan çalışılabilir. trailer