1. Hapşırık krizleri, göz kızarıklığı ve sulanması, kaşıntı ve insanın her milimetre karesine dikenler saplanıyor gibi hissetmesiyle vuku bulabilecek, xyzal ve türevleri olan antihistaminik^:histamik etkiyi yok eden alerji kara delikleri^ ilaçlar ile hafifletilip yok edilebilecek olan güzel bahar günlerinin korkulu rüyası.

    bahar alerjisinde beslenmenin rolü
  2. bu yıl istanbul'a bir türlü bahar gelemediği için yırttığım meret.
    bu gidişle direkt yaza atlayacağız çünkü, nisan bitmiş hala dolu yağıyor.
  3. mevsimsel alerjik rinit olarak tıp literatürüne geçmiştir.
    pereniyal alerjik rinit ise alerji semptomları tüm yıl içinde gözlenirken, mevsimsel (bahar) alerjide ise özellikle polen mevsimi olan bahar aylarında semptomlar gözlenmektedir.
    hafif, orta ve ağır olmak üzere üç gruba ayrılır. bu ayrım için aria raporu kullanılmaktadır. tedavi bu rapora göre dayandırılmakta olup genellikle antihistaminik hap ve kortizon içeren ve dolaşıma girmeyen burun spreyleri ile olmaktadır.
  4. her yıl nisan ayında aerius marifetiyle üstesinden gelmeye çalıştığım musibet.
    mutlu
  5. nisan ayıyla birlikte birdenbire bünyemi ele geçirmiş yıllık bahar ritüeli. lanet bişey. sürekli göz kaşıntısı, çok sık gelen hapşırık krizleri, her an etrafa sümük fışkırtabilme potansiyeli, insanı şaşırtan bir hızda salgılanan mukus gibi etkilerle bahar aylarını çekilmez kılan rezillik. yok efendim durduramıyoruz.