1. Sirf sizler icin sik sik gidip gozlemledigim ada ulkesi. (*:swh)

    Suudi Arabistan’in dogusunda, Katar’in batisinda, Basra Körfezi’nde yer alan ufacik, minicik bir ada ulkesidir bahreyn (resmi adiyla bahreyn krallığı).

    Ulke nufusunun tahmini %60’i Bahreynlilerden, geri kalani ise expatlardan olusmakla birlikte, Bahreyn halkinin %70i ise sii olmasina ragmen yonetim sunnilerin elinde ve Amerika ile Suudi Arabistan tarafindan ciddi manada korunup kollanmaktadir. Bu ulkede tum emek gerektiren islerde ( garsonluk, benzin istasyonunda calismak, otellerdeki tum isler, insaat isleri vs akliniza gelebilecek her turlu iste) hintli, filipinli, bangladesli isciler calismakta, ulkedeki eglence mekanlarinda ise 71 milletten hatunu gormek mumkun.

    Bu sirin ve zengin ada ulkesini Suudi Arabistan’a Al Khobar sehrinden deniz uzerinden yaklasik 25 kmlik King Fahd Koprusu baglar. Expatlar arasinda bu kopruyu gercek ismiyle bilen cikmaz, cunku haftasonu viski icip, barlarda ve turlu batakhanelerde gonul eglendirme amaciyla gelen bizler icin o koprunun adi Johnny Walker koprusudur. (Suudlar bu ismi duyduklarinda hic haz etmezler). Haftasonu bu kopru ve ulke giris cikislarinda inanilmaz derecede arac trafigi olur, haftasonu her iki ulke icin de Cuma ve Cumartesi gunleri oldugu icin de persembe aksami 2-3 saat gecis sirasi bekledigimiz de oldu.

    Iste cesitli fotograflarla Manama/ Bahreyn :

    Diggers bara kendi ulke paralari uzerinde notlarla yapistirtmis insanlar, bir hatira birakma maksadiyla. Bir turk kardesimiz ortamdaki hatunlari begenmemis olsa gerek:
    eski yontemlerde israrci bir turk

    Alkolun etkisiyle kendimi ifsa ettigim kismini silerek yukluyorum:
    tam bir alkolik hareket beyefendisi

    Caddeler ve sokaklar- Genel gorunus:
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    bahreyn arac plakasi

    ekstra:
    haftasonu tatilinde sagda solda vakit geciren hintli isciler