• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (4.50)
bajirao mastani - sanjay leela bhansali
genç yaşta peshwa (başbakan) olan hindu inancına sahip bajirao bir kuşatma sırasında tanıdığı müslüman mastani'ye aşık olur. bajirao ve mastani inançlarına ve inançlarının ortaya çıkardığı siyasi sorunlara rağmen evlenirler ancak evlilikleri zaten evli olan bajirao'nun ailesi ve brahmanlar tarafından geçersiz sayılır.
film bajirao ve mastani'nin destansı aşkı ve bu aşkın bajirao'nun ilk karısı kashibai üzerindeki etkilerini anlatır.


  1. "20 yaşında başbakan olan (ki saltanatla değil kralının ataması ile ) 20 yıl boyunca savaşan ve hiç savaş kaybetmeyen bir esas oğlan savaşçı, güzel, zeki, iyi danseden ve şarkı söyleyen bir kadına aşık oluyor. esas adam evli ve hindu, esas kadın bir müslüman. 20 yıl boyunca birbirlerini sevmekten vazgeçmiyorlar.
    esas adamın karısı ise oldukça asil. içten içe acı çekmesine rağmen asaletinden ve esas adama olan aşkından ödün vermiyor. hatta öyleki rakibesinin oğlunu kendi oğlundan ayrı tutmuyor."
    tam bir kurgu gibi görünebilir ancak bu film tarihte gerçekten de bu şekilde yaşanmış bir aşkı muhteşem bir görsellik ve müzik ile sunuyor size. başrolde oynayan deepika padukone ve priyanka chopra
    güzellik ve asaletleri ile sizi büyülüyor.
    uzun lafın kısası gerçekten etkileyici bir film.