1. özellikle ingilterede çok aktif çalışan gerilla artist - duvar resmi sanatçısıdır ^:evet bence bu bir sanattır^
    gerçekte kim olduğu bilinmez ama eserlerinde kullandığı imzası budur.
    toplumsal konularda, savaş karşıtı, çevreci, tüketim toplumunu eleştiren eserleri ağırlıktadır.
    ingiltere dışında, filistini ziyaret ederek savaş kalıntıları üzerine yaptığı resimler bence paha biçilemezdir.
    en sevdiklerimden biri cat in palestine
    filistinde yaptığı; dünyanın savaşa ilgisiz kaldığını internetin populer "kedi videoları"na daha ilgi gösterdiğini anlattığı çalışma.

    kimliğini açıklamamakta ısrarcı. işinin iyi resim yapmak olduğunu ve adının bilinmesinin önemli olmadığını söylüyor (sitesinde bir soru-cevap bölümü var ordan istediğiniz soruyu sorabiliyorsunuz)
    ilgiyle takip ediyoruz efendim.
    internet sitesi için : banksy
  2. let me hear you make decisions without your television, diye mırıldanmaya başlıyorum şuna her rastladığımda
    banksy!
  3. "the art of banksy" adıyla karaköyde bir sanat galerisinde sergisi açıldı. bir sokak sanatçısının sanat galerisinde sergisi mi? diye düşünüyor banksy hayranları...
    ve daha önemlisi banksy'nin bundan haberi veya bununla bir ilgisi var mı?

    eserlerinde kapitalizm karşıtlığını gösteren banksy'nin istanbulda sanat galerisinde "kırmızı balonlu kız" eserinin fotoğrafını görmek için kişi başı 35 lira verildiğinden haberi var mı?
    günlerdir bu tartışılıyor.

    olay şu: 10 yıl öncesine kadar banksy'nin eserlerine küratörlük yapan steve lazarides açmış sergiyi. net bir şekilde de şöyle diyor: "tam 10 yıldır görüşmüyoruz. bu sergiden haberi yok. izin vermiş falan da değil. ama ondan izin almak zorunda değilim"

    banksy ise kendi sitesindeki soru cevap bölümüne "banksy is not on facebook, twitter" cümlesinin devamına şunu ekledi: "or represented by steve lazarides or any other commercial gallery."

    karaköy ahalisi macchiatolarını yudumlarken edalı işveli "art galeride banksy'i gördük. über bişeyyy!" diyebilir. ama üzgünüm canım gerçek banksy o değil.
  4. her ne kadar gerçek banksy ruhu taşımasada 30 liramı verip (elimde macchiatom olmadan) girip gezdiğim sergi. değer mi tabi ki değmez. banksy'nin eli değmeden yapılmış buram buram para kokan, hemen galerinin çıkışına 'banksy itemleri' satış noktası konan güzel bir ticaret sergisi olmuş. kadıköy'den vapura atlayıp güzel güzel karaköy sokaklarını gezmiş boş vaktimi hoş bir şekilde değerlendirdim çok pişman değilim.
    tes
  5. antikapitalist sanatçı
    istanbul sergisi ironinin dibidir
    gitmedim, gitmem
  6. şanı bilinen ama kim olduğu bilinmeyen grafiti ve sokak sanatçısı. belki en yeteneklisi değil ama en başarılılarından, zekası ve kalbinden dolayı. çalışmaları doğadaki güzel şeylerden bazıları.
  7. aşağı yukarı 15 yıldır internet üzerinden edebildiğim kadar takip ederim. hakkında yazdığım ilk yazı 2006 tarihli.

    edebildiğim kadar çünkü sonuçta benim gördüklerim çalışmalarının bilgisayarımın ekranında ki fotoğrafları.

    ekleme: şimdi check ettim, 2006'da değil 2005'de yazmışım.