1. yedi krallığın en sağlam dövüşçülerinden biri olduğu söylenirken, hatta zaman zaman arkadaş arasında "barristan mountain'i bile alır olm" tarzı saçma cümleler duymuşsam da elinde sustalı olan 4 tinerciyle baş etmekten aciz, kılları kadayıf olmuş babalığın biri. mountain olsa 4 değil 14 tanesini tek kılıç savurmada çizerdi.

    edit: ibretlik olarak kalsın bu burada. bunu yazdıktan 10-15 dakika sonra kitapları okuyan arkadaşım tarafından kapağı yemiştim ama gelip de 3. yorumda yüzüme vurulunca bi kötü oldum.
  2. cesur barristan selmy, sabah kılıcı arthur dayne ve beyaz boğa gerold hightower ile birlikte asoiaf aleminin en büyük üç şövalyesi ve kılıç ustasından birisi olarak tasvir edilmektedir. jaime lannister tarafından "sadece kırmızı rengi kullanan bir ressam", duvar'ın lord kumandanı jorah mormont tarafından "yedi krallığın gördüğü en iyi savaşçı", kıştepesi lordu eddark stark'ın babası rickard stark tarafından "onurlu ve cesur bir adam" olarak tanımlanmaktadır.

    !---- spoiler ----!

    dizide harpiya'nın oğulları tarafından tufaya getirilip ölse de, halihazırda kitap versiyonunda sağlıklı, sıhhatli ve lakabına yakışır şekilde hayatını sürdürmektedir.

    !---- spoiler ----!
  3. yaşı ilerlemişti zaten ölme vakti gelmişti .d