1. bir şarkıya lezzet veren yegane müzik aleti. orion'da, under pressure'da, immigrant song'da bu lezzeti, bu hazzı sonuna kadar yasamak paha biçilemez.
  2. müziklerin ana ritmini oluşturan genelde 4 telli bir enstrüman. bu enstrümanı çalan ne kadar arkadaşım varsa hepsinde bir gariplik vardı. daha "normal" bir bas gitariste denk gelmedim. ya bu enstrümanı çalanlar hep değişik insanlar ya da enstrüman insanları baya değiştiriyor.
  3. mühendisi olduğum konudur arkadaşlar. genellikle 4 telden oluşur ama sayılar değişkenlik gösterebilir favorim jazzbass kasalardir özellikle fenderin marcus miller modeli çalması yaz ve keyif verir orgazma esdegerdir
  4. kurulmuş bas gitarınızı çalarken kendinizi birden klavyenin önünde bulabilirsiniz ve serseri gitarist sizden daha iyi bas çalarken siz klavyede boş çuval gibi oturakalırsınız.
  5. 7.5 aydır çaldığım enstrüman. elime aldığım ilk gitar kendi bass gitarımdır. çok gürültülü diye metal müzik hiç dinlemezdim, caz falan da kulak şaapıyo derdim ama bir gün onun sesini duydum ve ne olduğunu hemen öğrenmeye çalıştım.

    öğrendim ki duyduğum şey bass gitar sesiymiş. daha çok ve daha çok ve daha çok dinledim sonra da aldım bir tane. şimdi metal müzik sever bir bassçıyım. yalnız 20 yaşında başlayınca yapılamıyo galiba ya da eğitim almadan tamamen kendi kendime öğrenmeye çalıştığım için yapamıyorum. yapamadığım şey mi? parmakla çalmak^:swh^

    pena candır.
  6. bütün gitar türlerini dolaştıktan sonra vardığım son nokta, nirvana. işte benim enstrumanım diyebileceğim tek alet. dikkat edilmesi lazım diger türlere benzemez. 1-2 aya ona bebeğim-canım gibi sözlerle hitap edebilirsiniz.
    hiciv
  7. *kızlar vokalle çıkar lead gitarla sevişir bateriste aşık olur basçıyla evlenirler*
  8. kızlar basçı ile evlenirse, lead gitarist ile de sevişirse, ortaya çıkan tabloda hala lead gitarist şanslı oluyor değil mi ama, bu durumda ortamın idiotu da vokal oluyor.
  9. varlığından çok yokluğu belli olan enstrüman.
  10. şarkılar genelde elektro gitar introlarıyla açılır. intronun bitiminde girer genelde bass gitar hem de öyle bir girer ki... resmen kapıyı tekmeleyerek açar ve ''babanız geldi ulan açılın!'' der.