1. sadece ben de mi var bilmiyorum ama kırtasiye malzemelerine karşı aşırı bir düşkünlüğü vardır. keçeli kalem, renkli post-it'ler rotringlere bayılır. fuzuli kullanımdan kaçar sever okşar onları.
  2. tutumlu, titiz, muntazam, naif insanlardır. aynı zamanda da her şeye kulp takan, zor beğenen kişiler. aileye özellikle anneye çok bağlılar.
    ayrıca edebiyata da çok meyilli ve yetenekliler. (bkz: tolstoy)

    genelde duygusal, içe kapanık, melankoliye meyilli oluyorlar. kadını da erkeği de genelde geç evlenir. zaten burcun latince adı virgo

    son olarak yengeç burcu olan şahsımda, bu burcun kadınını çeken bir şey var. ne olduğunu ben de çözemedim ama çoğu sevgilim ya başak, ya yükseleni başak'tı.

    insan gerçekten hayret ediyor.
  3. çok sevilmeyi kaldıramayan bir burç olsa gerek
  4. hizmetli koridora paspas atmış, terlemiş, nefes nefese kalmıştır. fayanslar inci gibi, pırıl pırıl olmuştur. ancak koridordan geçen kimse durumu iplemez, ayağının çamurunu tozunu bulaştıra bulaştıra geçer. hizmetlinin emekleri bir nebze boşa gitmiştir. hizmetli sonra fayanslara göz ucuyla bakar, kısmi bir küfür çıkar ağzından, o sırada uzaklardan bir güneş gibi doğar başak burcu erkeği. paçaları çok hafif sıvar, ayağının tabanıyla fazla leke yapmadan geçmeye çalışır, bu tavrı yaparken asla hizmetliyle göz göze gelmez. işte başak burcu erkeğinin özeti budur. koridorlardan geçtikten sonra minibüs durağına doğru gelir, elini sağ cebine atar, bozukluk paraları yoklar, minibüsün ücreti 1.75 tl ise, sağ cebinde 1.75 tl bozukluğu hazır olarak bekler. temiz fayansları kirletmemek için paçalarını sıvayıp ayakkabı tabanıyla yürüyen ikizler burcu mensupları da vardır onlar genelde hizmetliyle gözgöze gelirler, bak senin için yapıyorum der gibi...
  5. pek sevilesi insanlar gibi değiliz diye düşünüyorum bazen ben de. dağınıklık bir nebze kabul edilebilir olsa da temizlik kavramını için boş olarak görmek sinirlerimizi zıplatmaya yeter. bu huyum yüzümden ciddi sıkıntı yaşıyorum. öyle afaki düzeyde takıntılarım yok; en basiti toplu taşıma araçlarını hali hazırda kullanan biriyim elimde eldiven olmadan. gerçi biraz ipin ucunu kaçırsam oralara kadar gidecekmişim gibi de geliyor bazen.

    sonrasında sivri dilimiz var maalesef. aslında iyi niyet beslediğimiz çoktur lakin, o iyi niyetin suistimali durumunda içimizden ejdarha çıkıyor gibi olur. kendim için söylemem gerekirse yine en fazla eleştiri de bulunduğum durum -etrafım için kastım- temizlik ve samimiyetsiz davranışlar. bu ikisi gözüme çok batıyorsa söylemekten çekinmiyorum.

    bir de etrafta sadık ve iyi dost olarak bilinen başak burcuna karşı arkadaş ya da dostluğunuzu sınamaya kalkmayınız derim. rahatlıkla üstünü çizer. çünkü o her zaman elinden gelenin en iyisini yapar, yapmıştır, vefalıdır. tüm bunlara rağmen aksi bir davranış sergilerseniz de gemi falan bırakmaz limanda, yıkar-yakar geçer. zaten bünyesi gereği pek çok konuda meraklı olduğu ve yalnız kalmayı sevdiği için de bundan çekinmeyecektir.

    merak kısmını da açacak olursak; pek çok uğraşısı vardır, her konuya çabuk adapte olup merakını yaşamına uygulama noktasına gelir. seçiciliği ilgilendiği konularda da fark edilir.
  6. içinde bulunduğum grup.
  7. bazısı sinir bozucu olan, bazısıysa muhteşem pratik zekasıyla tadından yenmeyen burç kişileri...
  8. saygısızlığa tahammül edemiyoruz. bir de titiz olduğumuz söyleniyor, bence titizlikten kasıt, aşırı takıntılı olmamız. ve evet, müşkülpesentiz buna ben de katılıyorum. pratik zekamız ve merhamet duygumuzla seviliriz.
  9. ba$ak burcu desek daha doğru olur. işiniz gücünüz para biriktirmek :d
  10. iyi bir yorumsa ta kendisiyim kötü birşeyse yalan yanlış konuşmuşlar derim