• youreads puanı (1.84)


  1. üzücü çünkü ;yaşam kaliteleri yüksek, kazanclarinin yanında illa yatırımları olan insanlar bunlar , anlamazlar gençlerin halini onlara göre, hayat çok güzel görmezler ,cepleri dolu
    bunun ünlü , ünsüz ayrımı olmaz olamaz .
    yazıklar olsun ne diyeyim ...
    belit
  2. bence anlaşılmayan kısım fikir beyan etmemeleri, sorsan niçin evet diyorsun diye, bence açıklama dahi yapamazlar.
    ama hayır diyen ünlülere bak, meltem cumbul, niçin hayır dediğini 10 madde ile açıklıyor.

    bu yüzden evet diyenler yalaka.
  3. iktidara yakınlığıyla bilinen ama özünde yapılanın pozisyonu korumak ve yükseltmek olduğunu düşündüğüm bu tiplerin evet demesi ve satılmışlıklarının videosu. rıdvan dilmen adeta istiklal savaşından geçtiğimizi söylüyor. peki sen bu zamana kadar kıçını yaymaktan başka ne yaptın bu savaşta? diğer yandan murat boz ifadesiz ve içten olmayan bir tavırla konuşuyor ancak korkaklığını saklasaydı biraz keşke.

    video'nun sonunda ise barış atay evet diyenlere karşı duruşunu göstermiş. video'nun altındaki yorumlara baktım adamı vatan haini ilan etmişler. hepimiz birer vatan hainiyiz bunlara karşı. ne komik.
  4. "bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler"

    açık açık evet diyeceklerini açıklamışlar. bunda büyütülecek bir şey yok. bazı siyasetçilerin aksine üstü kapalı bir şekilde kimseyi tehdit etmemiş veya hakaret etmemişler. evet aralarından bazılarının evet demesi beni de hayal kırıklığına uğrattı ama bu sebepten kimseye hakaret etmeye de lüzum yok. çok bilendiyseniz başkalarının da yaptığı gibi siz de bir video hazırlayın ve neden hayır dediğinizi ilan edin veya hayır diyen ünlülere destek olun.
  5. devlet yönetmek duygusal bir iş değildir, uyguladığınız politika her ülkede kısmen değişse de, parametreler ele alındığında nereye gideceği büyük oranda ve bilimsel şekilde kestirilebilir.

    daha yasa çıkmadan zorbalığını, hak ihlallerini, ben yaparım olurculuğunu, tek adamın ağzından çıkana göre yoksulların, işçilerin, akademisyenlerin, memurların hayatlarının mahvolduğunu, hatta öldüğünü, tek adamın kendisi için istediği oyu alamayınca nasıl kendi şehirlerini dümdüz ettiğini gördük. evet denmesine gösterilen tepki, bunlardan daha beterinin olmasına evet denmesinden kaynaklanıyor

    baskıcı rejimler bir süre sonra ya halk tarafından oluşacak bir tepkiyle frenlenirler, ya da iktidarları onaylandığında baskıcı rejimi arttırarak iç savaşa, dış müdahalelere ve darbelere kapı açarlar. evet diyenler 2007'nin türkiyesiyle bugünü karşılaştırsınlar hiç değilse.

    bu ünlülerin değil, bu yasayı imzalayanların bile, genel konuşmadan "bak şu madde burda şunu diyor, o yüzden bu şöyle bir fayda sağlayacak, demokrasinin şu ilkeleriyle uyuşuyor" diyemiyor, kırk defa "ben çok demoğratiğim" diyince demokrat olunmuyor.

    evet demek bu ünlüler için (yani kamuoyunda bir algı oluşturabilecekler için) bir fikir beyanı değildir, "ben kendi kişisel çıkarıma zarar gelmesin diye iktidara eyvallah diyorum" demektir, kendi kazancım için sizin ateşe atılmanızı umursamam demektir. milli irade diyip, milletin haber alma, bilgilenme haklarını elinden alırsanız milli iradeden korkacak birşeyler yapıyorsunuz demektir, o milet size göre o kadar da "aziz" değildir.

    denklem basit, insan haklarını, demokrasiyi savunan biri bu yasaya evet demez, evet diyorsa ya hiç bir şey bilmiyordur -ki bu imkansız- ya da çıkarını düşünüyordur.

    özetlersek faşizm bir fikir değildir, faşizmin demokratik alanda olmasını istemek, ışid'in de bir fikri olduğunu ve demokratik olarak savunması gerektiğini söylemekle eşdeğerdir. liberalizmin bu çelişkilerinden uzak durun. insanı aşağılayan bir düşünce tartışılacak bir fikir üretmez, sosyolojik ve toplum psikolojisi açısından incelenip düzeltilmesi gereken şeylerdir. tabi hastanın muktedir olmadığı zamanlarda.

    edit, imla