1. cep telefonunuza türkçe vahiy inmiş hissiyatı yaratır. tam seçilmiş kişi ben miyim diye kendinizi sorgulamaya başlarken mesajla iletilen mesajın sonunda isim soyadı hatta zaman zaman isim soyadına ait şirketin adını görünce bir fani, bir faniye bunu neden yapar diye düşünmekten kendinizi alıkoyamazsınız.
    mümkün olsa mağaza mesajlarına bile yanıt vermek isteyen anneler dışında cevaplandırıldıkları pek vaki değildir.
  2. samimi değildir bir kere, aramak daha güzel; hatta bizzat gitmek en güzeli o büyüklere, sevdiklere...
  3. sevmiyorum, zaten adam gibi bayram mı geçiriyoruz. yılda bir bile görüşmediğim insanlar bayram mesajı atıyor. cevap bile vermiyorum hiçbirisine.
  4. duygularımla oynayan mesajlar bütünü.
    sen sabah kalkıp 6 kişiden mesaj geldiğini görüp bi havaya gir, "oha 6 ayrı birey, benim yıllık skorum bu zaten" de, sonra varlığını unuttuğun whatsapp gruplarından bayram mesajı geldiğini gör. "hee bayrammış" diyip uyumaya devam et. hüzün.
  5. hiç sevmiyorum yıllarc kimsenin bayram mesajına da doğru dürüst cevap vermediğim için artık kimse atmıyor.. yakın arkadaşlarım sadece atarsa yazarım.. onun dışında yolda görsem kafamı çevireceğim insan bayram mesajı atıyor, senin bayramın mübarek olmasın ulan ayı diyesim geliyor.
  6. gelenek haline gelmis durum. mesela oyle bir mahalle baskısı olusuyor ki insanin uzerinde ramazan bayraminda bayram mesaji atmazsaniz sanki tuttuğun tum oruclar kabul olmayacakmış gibi geliyor. neyse sözlük siz benim paranoyaklığıma takılmayın.