• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.26)
behzat ç
ankara cinayet bürosu amiri behzat ç., telsizden duyduğu bir intihar vakasına bakmak için olay yerine gider. arkadaşlarıyla doğum gününü kutladıktan sonra intihar ettiği sanılan genç kızın cesediyle karşılaşır. ilk gelen ekipler, kızın üzerinden çıkan 'intihar mektubunu' yeterli görüp olayın üzerinde durmamışlardır. oysa behzat ç.’nin fark ettiği birtakım gariplikler aklına cinayet ihtimalini getirir. olay mahallinde tem’de (terörle mücadele amirliği) görevli birilerinin olması olayın görünenin ötesinde, farklı boyutları olduğuna da işaret etmektedir. ölen kız urfalı zengin bir aileye mensuptur. babası okuması için ankara’ya yolladığı kızının beyninin yıkandığından, ölümünün siyasi olduğundan, örgüt tarafından infaz edildiğinden şikâyet eder. behzat ç. ve ekibi, harun, hayalet, akbaba, selim ve eda, olaya bakan savcıdan aldıkları destekle işe koyulacak, |at izinin it izine karıştığı’ bu vakayı çözmek için karmaşık bir mücadelenin içine girecektir.


  1. baş rolünde erdal beşikçioğlu'nun oynadığı. türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi dizileri arasında ilk üçe girebilecek dizi .
  2. en sevdiğim karakteri şule olan dizi.

    !---- spoiler ----!

    salona girince , üçlü koltuğun sırt koyacak yerini destek noktası yaparak amuda kalkmış şule'yi gördüler. şule; merhaba, dedi tersten gördüğü şevket'e. 'ben hegelci'yim de, bir marksist'in gelip beni ayaklarımın üstüne oturtmasını bekliyorum.'

    !---- spoiler ----!
    abi
  3. yayindan kaldirilmasinda emegi gecen basta baskan yrd. bulent arinc, ahlak bekcisi mhpli millatvekilleri ve cok sayin garantinin starin falan sahibi is adami ferit sahenk beye sevgi ve saygilarimi sunarim.
  4. emrah serbes'in beyanına göre 4.sezonun ilk bölümlerinin hazır olduğu yayıncılardan teklif beklediği, türk polisiye tarihinin efsane dizi ve kitap serisidir. kaynak
    cakal
  5. zamanında hem tüm oyuncularıyla hem de senaryosundaki gerçekçilik ile kendisini birçok kişiye sevdirmiş dizidir. emrah serbes'in her temas iz bırakır isimli kitabını işleyerek yola çıkılmış ve sonrasında daha da güzel yerlere ulaşılmıştır.

    yayınlandığı zamanlar rtük ile pek kavgalıydı behzat, siyasi mesajlarını ve çizdiği kötü polis imajını sevdirememişti rtük yetkililerine o zamanlar. normaldi tabii bu, böyle bir ülkede rtük gibi bir kurumun iktidarın gizli gizli eleştirildiği, her bölümünde içkilerin içildiği ve küfrün sansürlü de olsa çuvalla kullanıldığı bir diziyi sevmesi mümkün değil, eleştirmek büyük suç sonuçta.^:peh^ yine de uzun bir süre dayandı behzat ve bizlere gelmiş geçmiş en güzel türk dizilerinden birini izletti, canı sağ olsun, emeği geçenlere de helal olsun.
  6. !---- spoiler ----!
    !---- spoiler ----!
    ''çocukken bir oyun oynadığınızda, onun oyun olduğunu unutursunuz. kendinize bir gerçeklik yaratırsınız. hiçbir şey saçma gelmez size. ama ya oyun oynadığınızda, onun bir oyun olduğunu anlarsanız. o zaman her şey saçma gelmeye başlar size. kendinize bir gerçeklik yaratamazsanız, yaşayamazsınız.''

    !---- spoiler ----!

    (bkz: 87. bölüm 47:41)
  7. akbaba ve hayaletin ikili muhabbetleri ayrı bir güzel
  8. istanbul hakimiyetindeki dizi sektöründe ankara'da çekilmesi ile fark yaratıp samimi yanıyla ankarayı bir kez daha sevmemizi sağlamış bununla kalmayıp izleyenlerde gençlerbirliği sempatisi kazandırmış, sakaryadaki teras bara gidenlerin adını anmadan ilk birayı bitirmediği tekrar tekrar izlenesi dizidir.
    erik
  9. her geçen günde özleminde hiç eksilme olmayan türk televizyon tarihinin en vicdanlı dizisi.