1. gezi olayları esnasında, muhafazakar kesimin geziye olası desteğini kesmek, gezicileri dinsiz, imansız, kadına saldırabilecek kadar insanlıktan çıkmış bir grup olarak gösterebilmek için rte tarafından ortaya atılan, görüntüleri cumaya açıklanacağı söylenen bir yalandı.

    o günlerde hemen havuz medyasının satılık yazarları bu olayın üzerine atladılar. mağdur olduğu iddia edilen kadınla röportaj yaptılar. röportajda ortaya daha büyük bir bomba çıktı. saldırıyı kabataş iskelesinde üzerleri çıplak, altlarında deri kıyafetleri giyen bir grup yapmış, kadının da üzerine işemiş. ismet berkan dı sanırım; görüntüleri gördüğünü ve korkunç olduğunu twitter da yazdı.

    günlerden bir gün kanald ilgili görüntüleri buldu. öyle bir saldırı olmamış, aleni yalan söylenmiş. yalana çanaklık yapan gazeteciler özür diledi falan, ama isimleri "kabataş yalancıları" olarak kaldı. google la "kabataş yalancıları" yazın hemen isimleri çıkıyor.

    o günlerde cemaat ile akp kanka idi. gezicileri kötüleme, hükümeti yağlama işine onlarda katkı sundu tv ve gazeteleri ile. gün geldi devran döndü. şimdi akp ile cemaat düşman. cemaatin bankasına, koza grubuna, zaman gazetesine kayyım atandı. kayyımların gazete binasına girişine engel olmak isteyen cemaat mensupları polise direnmekte. poliste biber gazlı, çoplu, tomalı direnişi engellemeye çalışıyor. gezide yaşananları bu sefer cemaat yaşıyor. başörtülü bacıların kafaları kırılıyor, yoğun biber gazına maruz kalıyorlar. ama rte "benim başörtülü bacılarıma saldırdılar" demiyor nedense???
  2. laiklikler saldırınca problem olan durum.