1. florida ,bermuda ve puerto rico arasında yer alan ,birçok gemi ve uçağın arkasında iz bırakmadan kaybolduğu ,atlas okyanusu'nun gizemli bölümü.
  2. aslında gizemi ile ilgili yapılan bilimsel açıklama şudur.puerto rico çukuru bermuda şeytan üçgenin ve atlantik'in en derin yeridir.buranın tabanında yaklaşık 330 m kalınlıkta metan hidrat tabakası bulunmaktadır.gulf stream sıcak su akıntısı ,deprem ve heyelanlar bu metanın yüzeye çıkmasına sebep olup ,hem suyun hemde havanın yoğunluğunu ileri derecede düşürmektedir. bunun sonucu gemi yada uçaklar bu boşluğa düşmekte süreç bitince de üstü tamamen kapanmakta ve böylece hiçbir iz bulunamamaktadır.
  3. lisedeyken sanki gizemini ben çözecekmişim gibi oku oku bitiremediğim üçgen. kaybolan gemiler, hava sahasına girer girmez kaybolan uçaklar, yakınından geçerken bile bozulan iletişim sistemleri. bir de filmi vardı izlemiştim. lisede bir hocama sormuştum bermuda şeytan üçgeninin gizemini; bana büyük devletlerin işi bu, demişti. hala çözülememesi bu kadar teknikle bu dediğimin göstergesi, demişti.
    iyi de büyük devletlerin de gemilerini, uçaklarını yutuyor hocam demiştim.
    hah işte bak, dikkat çekmesin diye arada kendi uçaklarını falan da telef ediyorlar, demişti.
    komplo teorilerinin tamamı: dış güçler veya dış mihraklar
    çekilin araştırma yapmak isteyen nesillerin önünden ya! yeter artık!
    bir neslin merakı hep böyle giderildi. dış güçler...
    sonra da niye bilim insanı yetişmiyor; yetişenler niye yabancı ülkede soluğu alıyor... :)
  4. çorum - çankırı - yozgat arasında kalan bölge.