1. genellikle sabah dokuzda mesaileri başlar. binanın içinden tüm cakalarıyla geçip plaza asansörüne binerlerken, kölelikllerini vurgular nitelikte eğilip, boyunlarındaki kartı okutmak suretiyle bir güzel domalırlar. hatta ilk girişlerinde ve mesai bitimindeki son çıkışlarında bu faaliyeti toplu olarak gerçekleştirirler. izlemesi bir hayli ilginç olmaktadır.

    dokuzda mesaisi başlayan bu tür, saat 10:00'da sigara kahve molasına çıkar. çıktıkları yer de genelde şirketin içindeki ve zemin katındaki starbucks yahut türevlerinde bir kahve dükkanıdır. "hoop eğildik geçtik, hooop kahvemizi içtik, hoop tekrar eğilip işe başladık" şeklinde ilerler bu süreç. orada diğer domalan yakalarla içilen kahveler genelde yarım saat sürer. iki sigara rahatlıkla içilebilmektedir. saat 10:30'da masasında olan bu insanlar öğle yemeğinden önce saat 11:30'da ikinci kahve molalarına çıkar. yine aynı ritüel gerçekleşir; "hop eğildik, hop içtik, hop döndük". saat 12:30'da yemeğe giderken de "hop hop hop", ve 13:30'da dönerler. biraz daha uzun çalışıp yorulunca, saat 15:00 ile 15:30 arasında yine bir kahve sigara "hop hop hopu".. saat 16:30'da "hoppala hop hop".. artık geriye kalan 17:00 ile 17:30 arasında da mesai bitimi için toparlanırlar. son kez bir kere daha boyun eğerekten çıkarlar ve akşam sosyalleşirlerse -ki sosyalleşmekten geri de kalmazlar- ne kadar işe yarar hissettiklerini ima edip dururlar çevrelerindekilere.

    arkadaşlar... lütfen o kartı boynunuzdan çıkartın. kuyruk olup birbirinize domalmaktan zevk alıyorsanız bunun başka yolları da vardır diye tahmin ediyorum. çıkart kemerliğine tak şu kartı gözünü seveyim beyaz yaka. gerçekten hoşnut musun şu halinden? yapma n'olursun.

    (bkz: domalan yaka)