1. (bkz: memento - christopher nolan)

    izlemeyenler için açıklama: filmde olaylar sondan başa olacak şekilde işleniyor. hafızası 6-7 (*:civarı) saat olan bir adamın "ne oluyor la burada" deme hikayesi gibidir. bu yüzden de beyin yakıyor ilk izleyişte.
  2. 120 days of sodom. izlemeyin. ciddiyim
    kuz
  3. 2001: uzay yolu macerası - kubrick filmidir. zaten kubrick filmlerini bir kerede anlamak, bütün detayları tam anlamıyla farkedebilmek çok zordur.

    p.s: filmi kafanız boşken, stresli olmadığınız bir zaman izleyin. filme konsantre olmalısınız, aksi halde 3 saatin sonunda bir şey anlamayacaksınız :)
  4. makinist
    küp
  5. mulholland dr. dir.
    david lynch yine yapmış yapacağını ve filmin belli bir yerinden sonra seyirciye bir absans dönemi yaşatmıştır. hikayede herşey olağan ilerlerken, polisiye tadında başta sıradanmış gibi gözükürken, arka planda kıs kıs bıyık altından gülen lynch, sürprizini yapıyor ve olaya hiç beklenmedik bir boyut kazandırıyor. o ana kadar kafada belirlenen sablon, doğru tahmin edildiği sanılan son, yıkılıp baştan inşa edilmeye çalışılıyor.

    filmi başa sarmak, portallarda sona dair ipuçları aramak faydasızdir, çünkü lynch'in ifadesiyle sonu açık bırakılmış bir hikayedir ve izleyiciye bırakılmıştır.
  6. mr.nobody
  7. memento

    edit: tüh yazmışlar zaten.
  8. the holy mountain.

    diğer yazacağım filmi unuttum. deneysel bir korku filmiydi. hatta korku filmi mi denir bilemedim. forumlarda abi bi şarkı vardı yaa diyen tipler gibi hissediyorum. filmin başında biri kesici bir aletle iç organlarını kesip atıyor. sonra o ölünce bir kadın gelip onunla sevişiyor. siyah beyaz film. bilen hayrına söyleyiversin bana da.

    edit:buldum begotten.
    sezgi
  9. biraz klasik ama aronofsky'nin pi'si beni ruhen yakmıştı. vargtimmen'de öyle. solaris, stalker, holy motors falan bir kenara ama gerçek anlamda beynim yanıyor lafını bir tek el topo'da demişimdir. bir de belki ayrıntıların bolluğundan ve tarzını sevdiğimden ötürü alphhaville'e duygusal bir ayrımcılık yapayım. hah bak bildiğim zaman yolculuğu temasını bana apayrı bir pencereden sunduğu için gandahar'da büyük bir oha demiştim.