• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.20)
billions
milyarderlerin ve zenginlerin hayatlarından bir drama, amerikanın en iyi avukatlarından biri olan chuck rhoades nüfuz sahibi kariyerinin zirvesinde parlak bir geçmiş ve geleceği olan işini severek yapan bir kişidir. ünlü milyarder bobby axelrod’ı yakınlaşarak onun özel işlerini yapmaya başlaması yeni bir dünyaya açılan kapı olmuştur. politik, finansal işlerin içinde olan ünlü iş adamının yolsuzluk davaları birbiri ardına gelirken yaptığı kirli işler chuck için karmaşık bir hayatın başlangıcı olacaktır.
(cimsir.com)


  1. bir showtime draması. oyuncu kadrosu, konu, akış, müzikler ve daha bir çok özelliğiyle bu senenin en iyi dizilerinden.
  2. finans dünyasının house of cards'i.

    finans dünyasının işleyişi, medya önünde oluşturulan sahte kişiliklerle halkın maniple edilişi, yargı erkinin performans sistemiyle çürütülmesi ve adalet dağıtmakdan çok personeli için bir zıplama taşı olması... hepsi ve daha fazlası bu dizide.
  3. bayıldığım dizi. kaliteli dizi görmek isteyenlere tavsiye ederim.
  4. bu iki oyuncu birlikte öyle iyiler ki tam tamına şunu istetiyorlar: savcı rhoades ; axelrod'la birlikte çalışsın. danışmanlık yapsın bişey yapsın; ama daha büyük pislik yapsınlar.
  5. türkiyede olsa 3. haftada final yapacak muazzam showtime dizisi. gerek kadro gerekse konu itibarı ile ilgi çekici.
    reax
  6. ---spoiler---

    adalet çizgisinin farklı tarafında olan 2 adamın birbirine bu kadar benziyor olması izleyici ezberi açısından oldukça zorlayıcı bir durum. insan doğasında bulunan "taraf olma" içgüdüsü film,dizi,kitap gibi kurmacalarda kendilerine oldukça güzel bir alan yaratıyor.

    çekişmeli karakterler arasında taraf tutarken en önemli parametre ise genelde "kendileriyle benzerlik kurabilme derecesi" oluyor.

    ancak bu dizi bu içgüdüyü beslemediği gibi aksine rutinleri sarsıyor. çünkü savcı chuck ile milyarder bobby aslında aynı karaktere sahip adamlar. eşlerine sadakatleri, süreç değil sonuç odaklı olmaları, narsizm kat sayıları, baskı altındaki reaksiyonları,kazanma olgusunun kendisinin kazanılan şeyden daha değerli olduğuna inanmaları, değer verdikleri şeyler.. bu adamların ruhları yer değiştirse, mevcut durumdan farklı tek bir unsur olabileceğini zannetmiyorum.

    bharara-zarrap olayından sonra diziye ülke içindeki rağbetin artmasından yola çıkarsak dizinin uzun yıllar süreceğini düşünebiliriz. ancak bharara gerçekten chuck rhodes gibi bir adamsa zarrap bugüne kadar yaşadığı her ana minnettar olmalıdır. zira zarrap asla bir bobby değil ve bir daha temiz hava soluması imkansız görünüyor.
  7. uzun zamandır aradığım da bulamadığım dramaymış meğersem. dördüncü bölüm ve sonrasında güzelleşiyor diyorlar bi de, daha nasıl güzelleşecek ise? the wire'da düştüğüm hataya düşüp hayvan gibi izlemiycem bu sefer. yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara.
  8. son zamanlarda izlediğim en iyi dizilerden. müzikleri ayrı senaryosu ayrı güzel. karakterlerin zekice sözleri, sahne aralarındaki ekstra şeyler (çoğu dizide yer verilmeyen) diziyi daha eğlenceli yapıyor. en olmadık anda en olmadık şeylerle güldürebiliyor insanı. ki dram dizisi olmasına rağmen yapıyor bunu.

    kaliteli yapım sevenlere tavsiye edebileceğim bir dizi.
    jimi